Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:27
missa8
Abone

Kuran satmak günah mıdır?

Kuran satmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Kuranı kerim ile ilgili bazı sorularım

eski bir kuran var bunu iş kurmak için satmak caizmidir
Kâr amaçlı Kur’an-ı Kerim satmak caiz midir?
Kuran Kerim Para ile Satılması Caiz mi ?


Cevap: Kuran satmak günah mıdır?

Katade
Kuranı kerimleri satmakta bir beis yoktur.

Okudunuz mu?  Fitne ihtimali kul hakkı

Kuran-ı Kerim satmak

SORU: Hocam Kuran-ı Kerim satmak Günah mıdır?
…Âyetlerimiz bir karşılık ile satmayın, yalnız benden korkun. Hakkı bâtıl ile karıştırmayın, bilip dururken hakkı gizlemeyin. (Bakara:2/41-42) Allah’ınindirdiği kitaptan bir şeyi gizleyip de onu az bir
paha ile değişenler (onu maddî karşılık ile satanlar) var ya, işte onların yiyip de karınlarına doldurdukları, ateşten başka bir şey değildir. Kıyamet günü Allah ne onlarla konuşur ve ne de onları temize çıkarır. Orada onlar için acıtıcı bir azap vardır. (Bakara: 2/174)

Okudunuz mu?  Kuranda mürtedin cezası

CEVAP: Kur’an’ın yazılı bulunduğu kitap anlamında olan MUSHAFIN basılıp satılmasından bir sakınca yoktur. Âyetlerde geçen satma, dinden taviz verme manasınadır.

nurettin yıldız


Cevap: Kuran satmak günah mıdır?

Kayıtsız Üye
Ben Kutsal kitabımızın, özellikle hurafelerin kol gezdiği ahir zamanda, her ne şekilde olursa olsun parayla alınıp satılmasına zinhar karşıyım. İlaveten bu işin ticaretini yapan kuruluşlar, sadece Kur’anı Kerim basmıyor, Binlerce çeşit kitap basıp çok daha fazlasını kazanmaktadır. Ayrıca Kur’an kitabının basılıp ücretsiz dağıtılmasının ekonomik anlamda bir şirkete külfet sağlayacağını düşünen zihniyetler, ne bu Dünya’da nede ahirette gerçek huzur ve mutluluğa nail olamaz.

Okudunuz mu?  Melek gibi, Kıyamet kopardı gibi Sıfatlar

kuran satmak günah mı, kuranı kerim satmak günah mı, kurani kwrim parayla satilabilrmi

Bu kategoride yer alan Vahiy getirmekle görevli melek kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuran satmak günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.