Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:44
missa4
Abone

Peygamberimizin din ve samimiyetini anlatan kompozisyon

Peygamberimizin din ve samimiyetini anlatan kompozisyon

Kayıtsız Üye
peygamberimizin din ve samimiyetini anlatan kompozisyon istiyorum paylaşır mısınız


Cevap: Peygamberimizin din ve samimiyetini anlatan kompozisyon

imam
Peygamber Efendimizin Dini Hayatındaki Allah’a Olan Bağlılığı.

İki cihan saadetimize ışık tutan, sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v) efendimizin dünyaya teşriflerinin, bu kutlu gününde sizlere O’nun rabbimize olan dini yaşayışındaki samimiyetini dile
getiri cem!

Okudunuz mu?  Böyle bir hadis var mı varsa kaynağını alabilir miyim ?

الدين النصيحة Din, samimiyettir.’ Bunun içindir ki Hz. Peygamber dini samimiyet olarak tanımlamıştır.

Peygamberimiz, Allah’ı candan sever ve O’na ibadet etmekten büyük haz duyardı. Hadis kitapları, Peygamber efendimizin gece namazında ayakları şişinceye kadar ayakta durduğunu haber veriyorlar. Kendisine:
– Ey Allah’ın Resûlü, yüce Allah seni bağışlamışken bu kadar zahmete neden katlanıyorsunuz? Dediklerinde, O:
– Niçin Allah’a şükreden bir kul olmayayım? Diye cevap veriyordu. Bu cevap, onun, Allah korkusu endişesiyle değil, Allah’a olan sevgi ve derin saygısı sebebiyle bağlılığını gösteriyor.
Esasen Allah’a yapılan ibadetin makbul olanı da budur. Severek, isteyerek ve saygı duyarak yapılan ibadet en makbul olan ibadettir.
Peygamberimiz her vesile ile Allah’a olan derin saygısını dile getirirdi. Hz..Aişe (r.a.) validemiz anlatıyor:
Bir gün Peygamberimiz bir zatı muhteremi askeri birliğin başına göndermişti. O zat muhterem birliğe imam olduğunda namazı İhlas sûresi ile kıldırmıştı. Birlik geri geldiğinde, bu zatın muhteremin namazı kısa bir sûre olan İhlâs sûresi ile kıldırdığı, uzun sûre okumadığı Peygamberimize şikayet edildi. Peygamberimiz:
– Bunu ne maksatla yaptığını kendisinden sorun, buyurdu. Sordular, o zatı muhtereme ve şöyle cevap alındı:
– İhlâs sûresi Allah’ın sıfatlarını ihtiva ettiğinden onu okumayı seviyorum. Onun için namazı bu sûre ile kıldırdım, deyince Peygamberimiz:
– Siz de onu müjdeleyin, Allah kendisini seviyor, buyurdu.
Değerli Kardeşlerim!
Bütün ibadetler, Allah’ı anmak ve daima onu hatırlamak içindir. Bu itibarla Allah’ı anmak en üstün ibadet sayılmıştır. Nitekim Ebû’d-Derdâ (r.a.)’ nın anlattığına göre Peygamberimiz şöyle buyurmuştur.
Size işlerinizin en hayırlısını, Allah (c.c) katında en makbulünü, dereceleriniz bakımından en yükseğini, altın ve gümüş dağıtmaktan daha üstününü, savaş alanlarında düşmanlarınızla karşılaşıp onları öldürmenizden daha hayırlı olanını haber vereyim mi? diye sordu. Ashap:
Evet, ey Allah’ın Resûlü, haber ver , dediler. Peygamberimiz:
Allah’ı anmaktır , buyurdu..

Okudunuz mu?  Anne ve baba hakkı ile ilgili bir hadis ve bir ayet

Bilin ki kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur ,. bizlere düşen görev yüce rabbimizi yaşamımızn her anında ona ibadet ederek şükrederek geçirmemizdir.
SELMA AKKUŞ


Peygamberlik yönunu anlatan yazilar uzun

Bu kategoride yer alan Kuran insanlar için neden önemlidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin din ve samimiyetini anlatan kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.