Anasayfa
10 Mayıs 2021, 15:53
Sizden
Yönetici

Kafur nedir? Kafur ağacı hakkında kısa bilgi

Kafur nedir? Kafur ağacı hakkında kısa bilgi

Kayıtsız Üye
kafur nedir, kafur ne demek? Kafur ağacı hakkında kısa bilgiler paylaşabilir misiniz ?

Kafur nedir? Kafur ağacı hakkında kısa bilgi


Cevap: Kafur nedir? Kafur ağacı hakkında kısa bilgi

@hmet
kafur ne demek
Kafur ağacı nedir

1. Kafur ağacından elde edilen, hekimlikte kullanılan, beyaz ve yarısaydam, kolaylıkla parçalanan, çok ıtırlı bir madde.
2. Kâfur ağacından elde edilen, hekimlikte kullanılan, beyaz ve yarı saydam, kolaylıkla parçalanan, güzel kokulu bir madde
Örnek: Hastaneye gider gitmez gene kan aldırdılar, kâfuru şırınga ettiler; daha bilmem neler yaptılar, hasta açılmadı. M. Ş. Esendal
3. Çok beyaz.
4. Beyaz ve yarı şeffaf, kolaylıkla parçalanan bir madde. Sert, güzel kokulu, katı ve yağlı bir madde. (Osmanlıca’da yazılışı: kâfur)
5. Hurma çiçeğinin kılıfı.

Okudunuz mu?  Vefa nedir? Vefanın anlamı

Cevap: Kafur nedir? Kafur ağacı hakkında kısa bilgi

Duha
Kafur
Diğer İsimleri : Kafur, Camphree, Camphora

Botanik Bilgi : Kışın yaprakalrını dökmeyen sürekli yeşil kalan bir tropikal bitki olup yetiştiği yöreye göre boyu 50 ve çapı 5 metreyi bulan vede 1000-2000 yıl yaşayabilen uzun ömürlü bir ağaçtır. Yaprakları 5-10 cm uzunluğunda 3-5 cm eninde , uzun saplı, kenarları düz, üst yüzeyi sarımsı yeşil, alt yüzeyi soluk yeşil ve ortasında derin bir damarla ondan sağa sola ayrılan yan damarlara sahiptir. Çiçekleri demet dallarının uc kısmında uzun bir sap üzerinde çok küçük sarımsı boz çiçeklerden meydana gelir.

Okudunuz mu?  Hazel ismin anlamı

Kafurağacının odunu subuharı ile damıtılarak kafur yağı (kafur eterik yağı ) eldeedilir ve bu eterik yağ aroma tedavisi, natürel ilaç ve kafur ispirtosu yapımında kulanılır. Yetiştirildiği Yerler : Türkiyenin Marmara, Eğe ve Akdeniz bölgesinin sıcak olan bölgelerinde veya evlerinde yetiştirmek mümkündür.

Toplanması : Yılın her mevsiminde kafur ağacı kesilerek gövdesi ince kıyılır, ezilir (döğülerek) ve damıtılarak eter yağı elde edilebilir.
Faydaları :

Okudunuz mu?  Muhlasın Anlamı Nedir ?

Kalp ve kan dolaşımı rahatsızlıklarında kullanılır.

Öksürük, üşütme, bronşit, ve balgama karşı kullanılır.

Soğutucu ve iltihapları önleyici özeliğinden dolayı romatizma, kas ağrıları, burkulma, morarma ve ezilmeye karşı hariçen merhemi kulanılır.

UYARI : Kafur yağı veya saf kafur sade olarak kulanmaz, şayet kulanılırsa yakıcı ve iltihab yapıcı özelikleri vardır. Fazla kullanımında şuur kaybı, dengesiz hareketler, tansiyon, titreme, bulantı, kusma, sara, üşüme, korku ve kulak çonlaması gibi durumlar hasıl olur.

Okudunuz mu?  Mukabele nedir? sözlük anlamı

sidr ağacı, Kafur ağacı, sidr ağacı resimleri

Bu kategoride yer alan Semazenin hareketlerinin anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kafur nedir? Kafur ağacı hakkında kısa bilgi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.