Anasayfa
13 Aralık 2023, 19:23
sizden0
Abone

Şeytan camiilere girebilir mi?

Şeytan camiilere girebilir mi?

hasan19080
Şeytan camiye girebilir mi? Eğer giremiyorsa nasıl vesvese veriyor?


Cevap: Şeytan

Duha
esselamu aleykum kardesim,

namazda vesvese vermek için şeytan camiye girmesi gerekmez, uzaktanda şeytan vesvese verebilir ama şeytanın aşağıya yazacağım hadiste şeytanın mescide girdiğini ve düzgün olmayan/boşluk bırakılan safların arasından geçtiğini gösteriyor.

Okudunuz mu?  Namazda mekruh olan ve namazı bozan durumlar

Hz. Peygamber (s.a.s): "Safları düzgün tutun, omuzları bir hizaya getirin, boşlukları doldurun, safa girerken kardeşlerinize, ellerinizi hafifçe dokundurun, şeytana açık yerler bırakmayın. Kim safları sık tutarsa Allah onu hayra eriştirir. Kim de saflar arasında boşluk bırakırsa Allah onu hayra eriştirmez" (Müslim, Salat, 104; Ebu Davud, Salat, 93; Nesaî, Sehv, 4; Ahmed b. Hanbel, III, 154-260)

Okudunuz mu?  İhtilam bize Allahın bir lütfu mu?

Cevap: Şeytan camiilere girebilir mi?

hasan19080
Allah razı olsun neden sordum biliyo musun çünkü camide namaz kılarken şeytanın vesvese verdiğini hissediyorum evde pek böyle bişey olmuyor. mesela namaz kılarken aniden bir önceki rekatı yaptım mı yapmadım mı yada kalktım mı kalkmadım mı diye atladığım hissine kapılıyorum . Ama halbuki öyle bişey yok ani bir hafıza kaybı oluşuyor ki çok kuvvetli bir hafızam var. rekat bitince şaşırmadığımı doğru yaptığımı hatırlıyorum. Fatiha suresini okumaya başlar başlamaz esneme geliyor kendimi sıkıyorum esnemiyorum. sureyi okumaya başlayacağım zaman aniden geliyor.

Okudunuz mu?  Arife günü çok çalıştım ve çok yorgunum uyusam günah mı bayramda?

Allah bizi şeytanın oyunlarından korusun….. amin teşekkürler


Cevap: Şeytan camiilere girebilir mi?

Duha
< Allah razı olsun neden sordum biliyo musun çünkü camide namaz kılarken şeytanın vesvese verdiğini hissediyorum evde pek böyle bişey olmuyor. mesela namaz kılarken aniden bir önceki rekatı yaptım mı yapmadım mı yada kalktım mı kalkmadım mı diye atladığım hissine kapılıyorum . Ama halbuki öyle bişey yok ani bir hafıza kaybı oluşuyor ki çok kuvvetli bir hafızam var. rekat bitince şaşırmadığımı doğru yaptığımı hatırlıyorum. Fatiha suresini okumaya başlar başlamaz esneme geliyor kendimi sıkıyorum esnemiyorum. sureyi okumaya başlayacağım zaman aniden geliyor.

Okudunuz mu?  Ezan okunurken tuvalete girmek

Allah bizi şeytanın oyunlarından korusun. amin teşekkürler >
Amin kardesim, Allah c.c cümlemizden razı olsun.Allah c.c bizi seytanin vesvesinden korusun ve kildigimiz namazlarimizi kabul eder insAllah.


merhaba
Şeytan camiye girer ve saflar arasında dolaşır.
Bu hadislerle sabittir.

Duha cevapların tatmin edici Sağol

Okudunuz mu?  Selefilik, Vehhabilik ve Haricilik nedir arasındaki farklar nelerdir?

şeytan camiye girer mi, seytan camiye girermi

Bu kategoride yer alan Vücudumu sivilce sarmaya başladı, dökülen tarzda sivilce. Bunlar gusüle engel olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan camiilere girebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.