Anasayfa
8 Aralık 2021, 3:10
missa2
Abone

Rahatlama amacıyla masturbasyon caiz mi

Rahatlama amacıyla masturbasyon caiz mi

yanacasun
Rahatlamak için istimna günah mıdır

Selamun Aleyküm
küçük abdestime cıkamıyordum o yuzden bosaldım rahatladım sonra tuvalete cıkabıldım bu günahmıdır?


Cevap: Rahatlama amacıyla masturbasyon caiz mi

Darusselam
Rahatlama amacıyla masturbasyon caiz mi?

Mastürbasyonun dinimizce hükmü konusunda İslam alimlerinin çeşitli görüşleri mevcuttur. Çoğu İslam alimine göre Mastürbasyon yapmak (istimna) haramdır. "Bazı durumlarda" ise İslam alimlerinden bazılarına göre mübah, bazılarına göre ise vaciptir.
Ve o kimseler ki, onlar ırzlarını koruyucudurlar. ,Ancak kendi eşleri veya sâhib oldukları câriyelerine karşı (olan münâsebetleri) müstesnâ. Çünki şübhesiz onlar (bundan dolayı) kınanmış kimseler değildir. (Mü’minün, 5-6) âyetini delil getiren Şafiî, Mâliki âlimleri ve İmam-ı Nesefî, istimnanın haram olduğuna hükmetmişlerdir.
Hanefi ve Hanbeli Mezhebi İmamları; "Bekâr kimse harama gireceğinden korktuğu zaman şehvetiniteskin için istimna caizdir. Bu işinden dolayı ne sevap, ne de günah kazanır. Fakat sırf lezzet almak için yaparsa günahkâr olur." görüşündedir.
Eğer mastürbasyon yapmaksızın zinadan korunulamayacağına kanaat hasıl olursa bu durumda yapılması vacib olur diyen alimler de vardır. Çünkü iki şerden daha az zararlı olanın tercihi İslamî bir kuraldır.

Okudunuz mu?  Arapça hakkını helal et nasıl denir ?

rahatlamak için istimna, rahatlamak için masturbasyon, rahatlamak için istimna günah mı

Bu kategoride yer alan Vatan sevgisi ile ilgili şiir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rahatlama amacıyla masturbasyon caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.