Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Çakra nedir? Çakra ne demek

Çakra nedir? Çakra ne demek

kayıtsız üye
Çakra Nedir ? Çakra Açma Ne Demek ?
Çakra hakkında kısa bilgi verir misiniz
islamda çakra


Cevap: Çakra nedir? Çakra ne demek

Darusselam
Çakra Nedir ? Çakra Açma Ne Demek ? İSLAMDA CAKRALAR VE ACILMASI

Kalp çakrası"nı açmak için yapılması gereken çalışmalar; ilâhi evrensel bilginin alınması, tefekkür, namaz (uzak_doğu ögretilerinde bunu meditasyonla telafi etmeye çalışıyorlar!?), oruç ve en önemlisi de zikir (uzak-doğu öğretilerinde buna mantra deniyor) yapmasıdır. Her çakranın ayrı bir zikri vardır. Eğer o zikir yapılmaz ise, o zikre bağlı çakranın açılması da güçlesir. Çünkü zikredilen kelime bir anahtar gibidir. Bilinci o çakranın temsil ettiği mânâ doğrultusunda programlar. Bu noktaya yoğunlasan bilinç, çakradaki tıkanıklığı açar ve kundalini bir üst seviyeye yükselir. Bu sebeple çakraların açılmasında zikir de önemli bir rol oynar. Mesela tasavvufta Uzakdoğu ögretilerinde belirtilen bu çakraların isimleri aynısıyla geçmez, ama bu çakraların açılması durumundaki nefs bilincinin adları vardır. Mesela kuyruk sokumu çakrasındaki bir bilinç, nefs-i emmare bilinci diye isimlendirilir. Göbek altı çakrası nefsi levvame bilinci, göbek çakrası nefs-i mülhime bilinci, kalp çakrası açılmıs bilince nefs-i mutmainne bilinci, boğaz çakrası açılmış bilince nefs-i raziye bilinci, alın çakrası veya üçüncü gözü açılmış bilince nefs-i mardiye bilinci, tepe çakrası açılmış bilince nefs-i safiye bilinci denir. Yani bu çakralara karsılık gelir. Hatta tasavvufta arada bir kaç fazla çakra daha var kabul edilir, adı çakra olmasa da.. Uzakdoğu"nun "çakra" dediğine İslam tasavvufu"nda bazı ekoller;"kalp, ruh, sır, hafi, ahfa ve nefs-i natıka latifeleri" der. Kimi tasavvuf ekollerinde Levvame nefs bilinci (göbek altı çakrası düzeyi) denen bilinç durumunda kişi "lâ ilâhe illAllah" zikrini çekmeli derler.. Sonra mülhime nefs bilincinde (göbek çakrası-güneş sinir ağı çakrası) "Hu" zikrini ve mutmainne nefs bilincine (kalp çakrası) geldiginde "Hak", nefs-i raziye"de ( boğaz çakrası) "Hay", nefsi mardiye bilincine (alın çakrası) gelindiğinde " Kayyum" zikrini verirler. Bir de safiye nefs bilinci (tepe çakrası) var, ama onun zikrini bilmiyorum. Bilen birine sorun lütfen.

Okudunuz mu?  Hayvan ile ilgili şiirler

Dikkat! Zikir tavsiye etmeye ehil olan biriyle görüşmeden bu isimleri zikretmenizi tavsiye etmem ve mesuliyet de kabul etmem!

Namaz kılmak ve Allah"ı ve yarattığı alemlerde yürüyen düzeni tefekkür de bir zikirdir.

Fakat tefekkür esnasında ve veya öncesinde Kur"ân okumak ve esmâ-hüsnâ"yı zikretmek gerekir. Bunlar olmadan sağlıklı bir tefekkür ve isabetli idraklar açığa çıkması çok zayıf bir ihtimaldir.

Bu kategoride yer alan Seks hikayeleri okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çakra nedir? Çakra ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.