Anasayfa
5 Nisan 2022, 5:34
sizden8
Abone

Oruç iken müstehcen rüya görmek?

Oruç iken müstehcen rüya görmek?

Hayat_bosh
Oruç iken sahurdan sonra müstehcen rüya gördüm. Fakat akıntı hissetmedim.Sabah kalktığımda iç çamaşırımda ıslaklıkta yoktu. Ama sanki çok az beyazlık varmış gibi geldi. Cünüp sayılırmıyım? Teşekkürler.

daha doğrusu yaşlık yok ama aklım çok az beyazlığa takıldı.

Okudunuz mu?  Allaha şirk koşma ve tövbesi

Cevap: Oruç iken müstehcen rüya görmek?

islamustafa
mezi veya meni olduğunu ayırt etmelisin. eğer meziyse güsle gerek yoktur. üzerine bir avuç su dökmen yeterlidir.


Cevap: Oruç iken müstehcen rüya görmek?

Darusselam
rüyalanmak orucu bozmaz uyanıp da organında bir yaşlık görürse:
Eğer bu yaşlığın meni olduğuna kanaati varsa veya uyumadan önce bu organı hareketsiz bir halde idi ise, gusletmesi gerekir.
Fakat böyle bir kanaati yoksa ve tenasül organı da önceden uyanık durumda idi ise, gusletmesi gerekmez. Bulunan yaşlığın mezi olduğuna hükmedilir. Çünkü organın uyanık olması, mezinin çıkmasına sebeb olur.
Bir erkek rüyada ihtilam olsa da, meni dışarıya çıkmış olmasa, yıkanmak gerekmez. İmam Muhammed’e göre, böyle bir kadının ihtiyat olarak yıkanması gerekir. Çünkü erkekten çıkacak bir sıvının yine ona dönmesi ihtimali vardır.

Okudunuz mu?  Anneden kalan miras

oruçlu iken müstehcen rüya görmek, rüyada müstehcen şeyler görmek orucu bozar mı, oruçlu iken rüya

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti aldıktan 2 saat sonra burnunu yıkamak oruc nedeni ile başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç iken müstehcen rüya görmek? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.