Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Uyanıklık nedir? Nasıl uyanık olunur

Uyanıklık nedir? Nasıl uyanık olunur

Kayıtsız Üye
Kurani kerimde uyanik olun diyor bense saf biriyim herkesin gozyasina inanirim nasıl uyanik olunur ne yapmaliyim


Cevap: Uyanıklık nedir? Nasıl uyanık olunur

enemüslim
muhterem kardesım uyanık olun kelimesi ile her dırama soze gozyası ıle karsılamak arasında fark vardır bu merhamettir..

Okudunuz mu?  Kalbimin mühürlendiğini hissediyorum

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Müslüman, bir delikten İki defa ısırılmaz." buyurarak uyanık, İhtiyatlı olan mü’min-lere lâyık olan hâl ve hareketin nasıl olması gerektiğini göstermektedir.
Bir mü’min gafletle bir hatâya düşebilir, bir defa atanabilir. Fakat âkıbetini görünce uyanır, artık tekrar bu hatâya düşmez. Bir hayvanın deliğine elini sokup zehirlenen kimse artık o deliğe bir daha elini uzatır mı?
Ahlâksız kimselerin kötü telkinâtı ise bu maddî zehirden kat kat daha tehlikelidir. Çünkü bu, manevî hayatı, ebedî selâmet ve saâdeti mahveder.
Malûmdur ki öteden beri Müslümanları yanlış bir yola sevk etmek için binlerce hîleler ile hareket eden birçok kimseler bulunmuştur. Bunlar birtakım zararlı şeyleri yaldızlı bir sûrette göstermeye çalışmış, Müslümanların ahlâkını bozmağa gayret etmişlerdir.
Fakat her aklı başında, güzel düşünceli, dînine bağlı Müslüman’a lâzım olan ise bu gibi iğfâlâta kapılmamaktır. Şâyet bir kere aldanmış ise hemen ayılıp tevbe ve istiğfâr etmeli, dostunu ve düşmanını tanımalıdır


nasıl uyanık olunur, uyanık nasıl olunur, nasil uyanik olunur

Bu kategoride yer alan Midye, ıstakoz, yengeç, domuz balığı gibi deniz mahsüllerini tüketmek caiz midir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uyanıklık nedir? Nasıl uyanık olunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.