Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:24
missa2
Abone

Şafii mezhebine göre nikahta taklit olur mu?

Şafii mezhebine göre nikahta taklit olur mu?

Kayıtsız Üye
İkisi de hanefi mezhebine bağlı olan bir çift nikahını hanefiye göre kıydırdıktan sonra kavgalar esnasında kinayeli lafızlar nedeniyle aralarında dönüşü olmayan boşama meydana gelirse bu nikahı hiç kıyılmamış kabul edip en baştan şafiiyi taklit ederek yeni nikah kıyabilirler mi? Yani bu nikahı hiç olmamış kabul edip aralarındaki ilişkiyi zina kabul edecekler. çocuklar falan da var ama birbirlerinden ayrılmak istemiyorlarsa böyle bir yönteme başvurulabilir mi? ayrılmamak için çıkar bir yol olarak bu yapılabilir mi?

Okudunuz mu?  Evham yapmak ne demek?

Cevap: Şafii mezhebine göre nikahta taklit olur mu?

mum
Hanefi ile şafii mezhebinde nikah şartları açısından sadece veli şartı farkı var.
Kardeşler,
Siz, size en yakın müftüye gidin mutlaka bir çıkış yolu vardır.
Mezhep taklidine de caizdir ama sizin dediğiniz gibi değil.

Bu kategoride yer alan Cenaze namazı için ölünün başı hangi tarafa gelmeli başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebine göre nikahta taklit olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.