Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:57
missa3
Abone

Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim?

Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim?

Kayıtsız Üye
sa.ben ve eşim hanefiyiz ve nikahımız hanefi mezhebine uygun kıyıldı nikah akdini eşimle ve bir imamla karşılıklı yaptık 2de şahit vardı.benim ve eşimin babası nikahı aynı odada izlediler.ben şimdi eşimi 3 talakla boşadım ama çok pişmanım ve bir çare ararken şafii mezhebini taklit edilebileceğini duydum.bu bizim içinde geçerlimi caizmi?

Okudunuz mu?  Cenaze yıkanmadan dua okunurmu

Yorum: Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim?

imam
Şafii ve hanefi mezheplerinde nikah ve boşama konusunda tek bir farkları var, bu da velidir. Şafiide Veli yani kızın babası izin vermeli veya hazır olmalıdır. Diğer tüm konularda aynıdır.
Siz mezhep taklit edip ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım çünkü karısını üç talakla boşayan heme şafii de hem hanefide boş oluyor zaten.

Okudunuz mu?  Edebiyatta nesir ve nazım arasındaki farkları öğrenmek istiyorum

Yorum: Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim?

Kayıtsız Üye
Ben 6 yıl evliyim bir kızım var iki yaşında eşimle tartışma yaşadım Allah şahidim dir benim seni boşuyorum boş ol boş ol boş ol dedim ve çok pişman oldum ben Şafiyim ne yapmam gerekiyor

Okudunuz mu?  Nikah üstüne nikah kıyılırmı ?

Yorum: Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim?

imam
Şafii ve hanefi mezheplerine göre yaptığınız boşama maalesef geçerlidir. Fetva istiyorsanız başka alimlerin fetvası var bir Alimin veya müftünün yanına gidin öğrenin.


3 talakla boşananlar şafii mezhebini taklit edebilir mi, nikahta mezhep taklidi, nikahta şafi

Bu kategoride yer alan Nikah Hutbesi Ve Duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nikahta şafii taklit yapabilirmiyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.