Anasayfa
26 Temmuz 2023, 23:21
sizden07
Abone

Taklit günah mı

Taklit günah mı

sinem03
alay etme amacı olmadan yapılan taklit günah olur mu?


Yorum: Taklit günah mı

mum
Taklidi yapılan kişi bundan rahatsız olup olmaması önemlidir, Taklitten rahatsız oluyorsa bu alaya girer ve büyük günahlardandır.
Humeze suresini okuyun.


Kafiri Taklit Ederek Anlattığını Anlatmak

Kayıtsız Üye
Tanıdığımız bir kafirin dediğini analtırken, onu taklit ederek atmak (yani aynı ses ve aynı onun hareketleri ile ve yüz fadesiyle anlatmak) günahmı? Mesela öğretmen bir şey anlatsa ve onu başkalarına onu taklit ederek anlatmak ?(buarada taklit derken, daşga amaçlı değil, normal bir konuyu öyle analtmak..) bir örnek vereyim: mesela merhaba diyor, bunu onun ses tonuyla ve tüz ifadesiyle analtmak gibi..

Okudunuz mu?  Cinleri olan birinden nasıl uzaklaşırız?

Yorum: Taklit günah mı

muvaffak
Kişinin taklidini, konuşma, yürüme tarzını taklit etmek caiz değildir. Siz öğretmeninizden bahsederken zaten dinleyen kişiler kimden bahşediyor olduğunuzu bildiği için taklit yapmanızın anlamı yoktur. Kişilerle dalga geçmek, taklitlerini yapmak, haklarında gıybet yapmak dinleriyle alakalı bir durum değildir. Günah ve haram birdir, yaparsanız günahkar olursunuz.

Okudunuz mu?  Sigorta şirketlerinden ölüm ve sakaltlık tazminatı almak helal midir?

taklit etmek günah mı, Yaklit yapmal gunahmi, taklit

Bu kategoride yer alan Yuvam yıkılmak üzere yardım edin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Taklit günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.