Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:37
sizden1
Abone

Sigorta şirketlerinden ölüm ve sakaltlık tazminatı almak helal midir?

Sigorta şirketlerinden ölüm ve sakaltlık tazminatı almak helal midir?

KONYAERCAN
Trafik kazası sonrası ölüm ve sakatlıklar için sigorta şirketlerinden tazminat almak helal midir? bu tazminatı almayarak paranın sigorta şirketinde kalması bize günah kazandırır mı? sigorta şirketlerinin çoğunun yabancı olduğunu ( Hristiyan ve Yahudi olduğunu ve yabancı olmayanlarında bu parayı repoda faizde kullandığını düşünürsek ) cevap verirseniz sevinirim. Hayırlı günler


Cevap: Sigorta şirketlerinden ölüm ve sakaltlık tazminatı almak helal midir?

mum
Tazminat Parası Caiz Midir?

Nureddin Yıldız

Okudunuz mu?  Kan abdesti bozar mı

Hocam 2 ay önce istifa ederek işten ayrıldım ve yeni bir işe başladım. Ancak işten çıkarken ihbar süresi yüzünden tartışma çıkınca bende noter ile kanuni yollardan hakkımı arayacağımı belirten bir ihbar name yolladım. İhbar namede tazminat haklarımıda istedim. İstifa eden normalde tazminat alamaz, ama haklı sebepten istifa ettiğim için kanunen ben haklı görünüyorum. Sigortamı asgari ücretten yatırdıkları için suçlu durumdalar bu yüzden tüm haklarımı vereceklerini söylediler. Ama bu sefer de vicdanen istifa ettiğim için bu tazminatı almak konusunda tereddütlüyüm. Maaşı geç yatırma ve sigorta yüzünden kanunen her türlü haklıyım. Ancak vicdanen haram lokma yemekten korkuyorum… Tazminatımı almam caiz midir? Rabbim ilminizi artırsın. Allah’a emanet olun…

Okudunuz mu?  Kenzül arş duası dinimize ait değil mi ?

Selamünaleyküm. Daha önce (sözlü de olsa ) yaptığınız bir anlaşmayı çiğnemiyorsanız, yasalara uygun olan haklarınızı alablirsiniz, helaldir.

Sigorta yapmak, yaptırmak ve tazminat alma konusu yeni olduğu için çok ihtilaflı bir konudur.
Biraz uzun olacak ama alıntı yazıyı okumanız gerekir anlamak için
Ben sizi ilgilendiren yerleri koyulaştırıp renklendireyim ama siz yine hepsini okuyun

Okudunuz mu?  Rabbiğfirli veli valideyye ve lil müminine..

Trafik Kazasında Ölüm Sonucu Tazminat Almak

Şema
Trafik Kazasında Ölüm Sonucu Tazminat Almak

< Selamünaleyküm. Hocam 2 ay önce annem kendi arabamızla yaptığımız kaza sonucu hayatını kaybetti. Sigorta poliçemizde ölüm halinde tazminat hakkımız var. Avukatlarda bu hakkın alınabilmesi için bizi arıyorlar. Ama bu parayı içimize sindiremiyoruz. Bu parayı talep edip almak harcamak caiz midir? >
Selamünaleyküm. Bir usulsüzlük yoksa işlemde alabilirsiniz.
Nureddin Yıldız Hoca Efendi

Okudunuz mu?  Meni mezi sıkıntısı

Yorum: Sigorta şirketlerinden ölüm ve sakaltlık tazminatı almak helal midir?

Kayıtsız Üye
eşimi trafik kazası nedeniyle kaybettim 4 çocuk annesiyim sigorta şirketine dava açarak alacağım para helalmidir.


arifselim
Allah rahmet eylesin. Trafik kazaları sonucunda alınacak olan para konusunda Herhangi bir usulsüzlük olmadığı sürece alacağınız bu para caiz olur kullanabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Namahremin yanında bir bayanın yemek yemesi ve gülmesi günah mıdır ?

Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam ben bir çocuk annesi bir kadınım eşim kendi arabasıyla tek başına kaza yaptı vefat etti beni de bu sigorta parası hakkında avukat aradı ben bu para harammı helalmi bilmiyorum bana bu konuda cevap verirseniz sevinirim ve maddi durumumda iyi değil şimdiden çok teşekkür ederim.


arifselim
Aleykum selma Allah rahmet eylesin. Sigortanın sana tanımış olduğu haktan istifade edebilirsin. Bunun için verilmiş olan fetvalardan istifade edilmelidir.

Okudunuz mu?  100 rekatlık namaz hakkında bazı sorularım var...

Mustafakonya
Selamın aleyküm hocam 2. Ayda bir trafik kazası geçirdim yolcu konumundaydim kolunda çoklu kırık ve kısmı felç meydana geldi araç sürücüsü ehliyetsiz mis ilk etapta tazminat talebinde bulunmamistim fakat zaman içerisinde çok kızdırdı sürücü beni ve alacağımı söyledim ne tekim işlemleri de başlattım bu arkadaşlar bana beddua ediyor ve haram zıkkım olsun diye ileniyorlar. Adam bir geçmiş olsuna bile gelmedi ameliyat oldum aylardır sıkıntısını çekiyorum onun hatasinin yardımcı olursanız sevinirim ikilemde kaldım

Okudunuz mu?  Şu tesettür normal sayılır mı? Etek, Gömlek, Şal

arifselim
Aleykum selam. Geçmiş olsun Allah şifalar versin. Trafik sigortalarında herhangi bir usulsüzlük olmaması şartıyla alınacak olan tazminat caizdir. Bu günümüz alimlerinin de görüşüdür.


Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm sayın hocam tarfik kazalarında yaralanan,vefat eden kişilerin, sigortadan tazminatlarını almada yardımcı olmakta ücret karşılığı!aldığımız ücretler helalmi?sigorta paralarının faiz de olduğu söyleniyor


Hoca
Sigortalıya, sigortadan hakkı alması çin yardımcı olamak caizdir lakin faizi red edin.

Okudunuz mu?  Melhem sürmek orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam bundan yıllar önce babamı trafik kazasıda kaybettik öndeki araya çarpmamak için sağ kırmıyor uçurum olduğu için sola kırıyor arkadan araba çarpıyor öndeki araba kayıp 10 gün yoğun bakımda kalıp vefat ediyor tutdumuz avukat ya şirketin veya vuran arabanın şirketine sigorta policesine dava açarak 30 bin alıyor şimdi hocam arkadan vuran serbest kaldı yanı muhtemelen suçu yok bundan dolayı bir sıkıntı olur mu aldımız parada.
Allahü teala razı olsun

Okudunuz mu?  Beddua etmek günah mıdır?

muvaffak
Aleykum selam, aldığınız paranın vefat eden kişi veya serbest kalan kişi ile alakası yoktur. Müstehak edildiğiniz para avukatınızın emeği sonrasında ve sigorta şirketinin taahhüt ettiği paradır. Aldığınız para ile alakalı herhangi bir sıkıntı yoktur.


sigortadan para almak caiz mi, sigortadan alınan para helalmi, kaza sonrasi sigortadan gelen para caiz mi

Bu kategoride yer alan Şirk olan Film ve Dizileri izlemek Küfürmü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigorta şirketlerinden ölüm ve sakaltlık tazminatı almak helal midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.