Anasayfa
9 Temmuz 2023, 16:43
sizden1
Abone

Beddua etmek günah mıdır?

Beddua etmek günah mıdır?

Kayıtsız Üye
4 ay boyunca sewdıgım ınsan yalan söylemıs. Dua edıyorum onun bana yaşattıgı acıyı yaşaması ıcın. Gunah mıdır?


Cevap: Beddua etmek günah mıdır?

Darusselam
İslamda sevgili diye bir şey yoktur. demek,ki senin için hayırlı değilmiş beddua değil dua etki hayırlı bir insan olsun.

Okudunuz mu?  İmamdan önce tekbir almak

Cevap: Beddua etmek günah mıdır?

Şem’a
Sana yalan söylemekle zaten münafık olmuş ve aldatmış, beddua etmesen bile belasını hem bu dünyada hem ahirette bulacak merak etme.


Beddua etmek günah mıdır?

hayırlısı23
Bir yerde okudum şöyle yazmış bir arkadaş ‘ Sürekli beddua edenler, Allah’ın rahmetinden mahrum kalacak, hiçkimse onlara şefaat etmeyecektir.’ . Anlamadım birisi açıklayabilir mi lütfen? Bize zulmedene dua edecek halimiz yokya beddua edicez illaki ben mi yanlış biliyorum?

Okudunuz mu?  Vesveseler İnsanı Küfre Götürür mü?

Sabri
haklı haksız beddua edenlerden söz edilmiş.
Yoksa haklı yerde beddua etmek caizdir çünkü hakkımızdır.


Kayıtsız Üye
Beddua etmenin günah olduğunu biliyorum
25 yıllık evliliğim. Başka kadından dolayı bitti. Kaynanam sen kapandın da dini konularda oğluma baskı kurdun boşanma sebebi sensin diye hakaretler etti. Canımı acıttıkları için aldatılma duygusunun acısını sizde yaşarsınız Allah belanızı versin diye beddua ettim. Kaynanam kötü hasta. Şimdi çok üzüldüm. Normalde kaynanamı kocamdan daha çok severdim. Annem gibiydi. Benim aldatılmam dini görevlerimi yerine getirdiğim için mi oldu ? birde kaynanamın hastalığı benim beddua ettiğim için mi? Kocamla ayrıldık o kadınla yaşıyor. Çocuğu da oldu. Boşanmadık ama eve yıllardır gelmiyor. kaynanamla hala konuşuyoruz. İyileşmesi için dua ediyorum.

Okudunuz mu?  Allahümme ya selam sellimlenemin cemil belai vel belva / anlamı nedir

muvaffak
Sizin aldatılmanız dini vecibelerinizi yerine getirmemeniz değil sizi aldatan kişinin yeterli ahlaka ve bilince sahip olmamasından kaynaklıdır. Allah sizi ibadetlerinizle tehdit etmez. Başınıza gelen bu işlerden dolayı beddua etmemeniz, şu an yaptığınız gibi Allah’a sığınmanız sizin için en iyisi olacaktır.

Okudunuz mu?  Ayakta idrar yapmak günah biliyorum ama mecbur kalıyorum

zalime beddua etmek günah mı

Bu kategoride yer alan Banyodan cıkıtıktan sonra yapıskan bi sıvı gelmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Beddua etmek günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.