Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
sizden05
Abone

Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

aliatalay1
Selamun aleykum herkese iyi bayramlar. Arkadaslar bizim burada namazda ayakta inen ilk olarak her zama fatiha suresi okunur ondan sonra herhangi bir sure. Oturdugumuzda ise tekbir getirerek ilk önce ettehiyyatu duası ondan sonrada baska bir dua okunur. Ancak Samsunlu bir arkadaşim var dun aksam konu acildi bizim burada ayakta ilk olarak her zanan subhaneke okunur ve ondan sonrada sirasina gore bir sure okunur otururkende ilk ettihiyyatu okunur diyerek kafami karistirdi. Ben Antalyaliyim ve akdeniz bolgesinde nereye gittiysem benim dedigim sekilde kiliniyor namaz. Bu sabah merak ettim bayram namazından sonra hocaya sordum bu konuyu oda şaşirdi oyle bir şey duymadim hiç neye dayanarak o sekilde kilindigini soyluyor falan dedi bana. Ben sunniyim ve hanefi mezhebine mensubuz samsunlu arkadaşimda sunni ancak herhangi bir mezhebinin olmadigi soyluyor. Bu işin asli nedir bilen varmi? Bu farklilik nereden geliyor?

Okudunuz mu?  Secde esnasında oturamamak

Cevap: Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

musab
Sorunu tam anlamadım.Subhaneke her namaza başlangıçta okunur.Arkadaşınızın dediğiyle sizin dediğiniz arasındaki fark nedir?


Cevap: Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

aliatalay1
arkadaşimda ayni sizin dediginiz gibi diyor. ayakta iken her rekatta ilk olarak subhaneke okuyoruz diyor. Ama ben bugüne kadar boyle bir şey gormemistim. Bizim buralarda yani antalya isparta burdur konya hatta 5 sene adana da yasadim orasida dahil gittigim her yerde ayakta iken her rekatta ilk olarak fatiha suresini okuyoruz ondan sonra herhangi bir sureyi.

Okudunuz mu?  Aklımıza gelen kötü düşüncelerin sözlerin herşeyin vesvesesini şeytanmı veriyor?

Cevap: Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur

Adem
Her rekatta okunur dememiş kardeş iyi oku başlangıçta diyor yani her 1. Rekatta demek istemiş, kısacası her 1.rekatta bide yatsı ve ikindi namazlarının sünnetlerinin 3.rekatlarında sübhaneke okunur


mum
Ali kardeş,
Adem kardeşin dediği gibi aranızda bir anlaşmazlık var ve tek sebebi, öğrenmeniz farz olan İLMİHAL OKUMAMAKTIR.
Hanefi mezhebine göre her namazın ilk rekatında Subhaneke okunur. 2. 3. ve 4 rekatlarda okunmaz.

Okudunuz mu?  Haftada 1 kez gusul abdesti

musab
Aranızda meseleyi anlayan var mı


mum
Soru biraz karışık ama anladım ki cevap verdim


musab
Soruyu soran kişi subhanekeyi hiç okumuyor muymuş?


ابو الحيسم
ilk rekatta subhaneke duası ilk başta okunur daha sonraki reakatlarda fatihayla başlanır.


aliatalay1
Cevaplariniz için teşekkürler arkadaşlar. Ben subhanekeyi ilk rekatta okuyorum sadece diğer rekatlarda fatiha. Ancak dedigim arkadaşim tum rekatlarda ayakta iken subhanekeyi okuyoruz diyor sorunda bu. Simdi ilk rekatta subhaneke diğer rekatlarda fatiha okuyanlar hanefi mezhebindenmi oluyor yani? Yani sadece hanefi mezhebindemi bu sekilde?

Okudunuz mu?  Kolonya necis midir?

musab
İlk rekat dışında (farz namaz için) subhaneke okumayı ilk kez duydum.Böyle bir şey Dört Mezhepte de yok.


Kayıtsız Üye
Teşekkürler kardeşim


namazda hangi sure nerede okunur, farz namazlarda 1rekatta ayakta iken ne okunur, namazın neresinde hangi dualar okunur

Bu kategoride yer alan Namazda Sağa Sola Nasıl Selam Verilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazın Neresinde Hangi Dua ve Sureler Okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.