Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Adak Orucu ne zaman ve nasıl tutulmalı

Adak Orucu ne zaman ve nasıl tutulmalı

Kayıtsız Üye
S.a.arkadaşlar benim bir isteğim vardı, eğer bu isin olursa yarin oruç tutacağım dedim,oldu akşamdan da çok yorgun olduğum için niyete ve sahura kalkmadim,bu saate kadarda orucunu bozacak bir şey yapmadım oruç tutabilir miyim kabul olurmu

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre balgam atmak orucu bozar mı

Yorum: Adak Orucu ne zaman ve nasıl tutulmalı

arifselim
Aleykum selam. Adak orucu olduğu için öğle vaktine kadar niyet edebilirsin ve orucunu tutabilirsin. Farz olan ramazan orucu, adanmış olan oruçlar ile nafile oruçlara akşamdan diğer gün öğle vaktine kadar niyet edilebilir. Allah kabul etsin.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Oruca Niyet Ettikten Sonra Yemek Yenilir mi?

Adak

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm hocam bir konuda size danışmak istiyorum.Hocam benim bes altı tane dileğim var.Bu dileklerim için Allah a dua ettim.Dedim ki dileklerim kabul olursa senin rizan için sana üç gun oruc tutacağım Allahım.Adagim için bunu dedim ama aklıma takıldı.Her sey Allah ın takdiri benim için en dogrusunu bir tek o bilir.Belki bazısi kabul olacak belki bazısı olmicak.Belki biri on gun sonra digeri on yıl sonra olacak.Simdi ben hepsi kabul olursa uc gun oruc tutacagim Adagimi nasıl gerceklestirmeliyim.Hepsinin olmasinimi beklemeliyim yoksa her biri içinmi uc gunluk orucumu tutmaliyim.Kusurumu mazur görün aklım karıştı.

Okudunuz mu?  Seçme Ramazan fıkraları

Yorum: Adak Orucu ne zaman ve nasıl tutulmalı

arifselim
Aleykum selam. Bu senin niyet ettiğin şekle bağlıdır. Eğer tek tek kastetmiş isen her bir isteğin olduğunda üçer gün oruç tutmalısın. Yok eğer tümü için niyet etmişsen o zaman hepsinin gerçekleşmesini beklersin ve ondan sonra orucunu tutarsın.

Okudunuz mu?  Şeker hastalarının uyguladıkları insülin iğnesi orucu bozar mı?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm mesela ben bir adakta bulundum ve 2 gün oruç tutacağıma dair Allah a söz verdim ve bu gerçekleşti bunu 1-2 ay sonra tutabilir miyim


ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Bu iki gün ramazan orucu gibi üzerine farzdır. İlk fırsatta tutmalısın. İlk fırsatın iki ay sonra ise o zaman tutabilirsin.

Okudunuz mu?  Grip Olmak Oruç Tutmama Engel Olur Mu?

adak orucu, adak orucu ne zaman tutulur, adak orucu ne zaman tutulmaz

Bu kategoride yer alan Oruçlu iken istimna orucu bozarmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak Orucu ne zaman ve nasıl tutulmalı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.