Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:22
Oruc
Yönetici

Adak orucu nedir

Adak orucu nedir

mum
Adak orucu ne demek? kısaca bilgi

Kişi kendini mecbur hissetmesi için bir ibadeti adayabilir. Bu hem sevaplanmak hemde nefsini zorlayara terbiye etmek içindir.
Örneğin, "kendime 7 gün oruç adıyorum" diyerek oruç tutmayı adarsa artık oruç tutmak kendisine farz olur.
Bu adanan oruca adak orucu denir.
Zaman belirtilmemişse dilediği zaman tutabilir. Oruç tutma imkanı elden çıkarsa, şeker hastası olmak gibi… bu durumda 7 günlük oruç fidyesi verir.

Okudunuz mu?  Tükürmek orucu bozar mı ?

Cevap: Adak orucu nedir

VESLiHAN
çok istediği bir şeyin kabul olması için insanlar Allah’a bir adak adarlar oruçta bunlardan biri olabilir adak orucu istek yerine getirilince tutulması gereken bir oruçtur


adak orucu nedir, adak orucu ne demek , adak orucu

Bu kategoride yer alan Ramazanda sabah ezanı neden erken okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak orucu nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.