Anasayfa
9 Temmuz 2023, 16:29
sizden09
Abone

Yoktan var etti gibi sözler

Yoktan var etti gibi sözler

Erdemi
Selamun Aleykum.
Spikerler maç anlatırken haşa Pozisyonu yoktan var etti gibi şeyler söylüyorlar şimdi yaratmak kelimesinin kullanımı konusunu okumustum orada yaratmak kelimesini yoktan var etmek anlamında degilde bulmak ortaya çıkarmak anlamında kullanıldıgını soylemıstınız peki bu durumda da aynı anlamlar mı var ?

Okudunuz mu?  Gündelik işlerden,namazlardan ve ibadetlerden sonra oyun oynamak caiz mi? Film izlemek caiz mi?

Cevap: Yoktan var etti gibi sözler

Serhad
Mecaz anlamda kullanılmıştır. "Bunları yazan yok kendiliğinden oldu" desem ne anlarsın?
şimdi kelimenin içine biraz girelim "Pozisyonu yoktan var etti" bu cümleyi şöyle kursak "Pozisyonu ihtimal yokken yakaladı" anlam değiştimi ama bunu söylemek kulağa haşina olmadığı için 1. söylenen daha mantıklı. Yaratmak birçok anlam taşıyabilir; var etmek,yok etmek,oluşturmak,birleştirmek,parçalamak genel anlam "sebep,neden olmak" bunlar gibi bir sürü anlamı var.

Okudunuz mu?  Tefriciyi salavatı sesli dinleme

Tavsiyem; Böyle boş detaylara girme vaktini daha iyi şeyler ile değerlendir.


Cevap: Yoktan var etti gibi sözler

musab
Bu kelimeyi kullanan kişi ne niyetle söyledi ona bakılır.Ama yine de bu tarz kelimeleri kullanmaktan kaçınmak gerekir.


Cevap: Yoktan var etti gibi sözler

Ufkuaçık
Bazen mucid olanlara "yaratıcı", yaptığı işlere de "yaratıcılık" diyorlar.Bu sözler müslümanların ağzında dolaşmamalıdır.Çünkü bu sözler elfâz-ı küfre giriyor.Meselenin özeti budur.

Okudunuz mu?  Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

Yaratmak demek, yoktan var etmek demektir.Mucidlik ise elinde ki imkan ve bilgilerle birşeyler bulup icad etmeye denir.Yoksa o, yoktan bir şeyi yaratmış değildir.Bu inceliğe dikkat ederseniz kelamda kusur etmezsiniz.


Erdemi
Niyetini haşa Allah’a şirk koşmak veya kötülemek gibi bir niyette oldugunu sanmıyorum.Anlam bakımında ortaya cıkarmak gibi bir anlamda kulanmıstır

Bu kategoride yer alan Evladın ane babasının üzerindeki hakı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yoktan var etti gibi sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.