Anasayfa
21 Mart 2022, 14:50
Namazlar
Yönetici

Hanefi mezhebinde sünnet namazlar nerde kılınır?

Hanefi mezhebinde sünnet namazlar nerde kılınır?

musab
hanefi mezhebinde farz dışındaki tüm namazları evde kılmak faziletlidir.

not:unutulmuş sünnetleri diriltmek adına arada da olsa sünnet namazları evimizde kılalım.gerçi hanefi mezhebi farzla sünnet arasına fasıla koymaya hoş bakmıyor ama eve gittiğimizde hemen kılarsak sorun olmaz.eğer farzdan sonraki sünnet namazı evde kılacak olduğumuzda konuşuyorsak vs.camide kılalım.çünkü hanefiler farzla sünnet namaza bir bütün namaz olarak bakıyorlar.

Okudunuz mu?  Hanefi Mezhebinde Salli-Barik Duasını Okumanın Hükmü Nedir?

Cevap: Hanefi mezhebinde sünnet namazlar nerde kılınır?

EHLİMAN
Sünnet namazların belli bir kılınma yeri olmamasına rağmen evde kılmak her zaman daha faziletli olmaktadır.Ama camiye giden kimse camide de kılabilmektedir.

Bu kategoride yer alan Hanefi Mezhebinde Kıyama Nasıl Kalkılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hanefi mezhebinde sünnet namazlar nerde kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.