Anasayfa
14 Ocak 2024, 12:41
Sohbet
Yönetici

Çevremizdeki dini semboller ile ilgili yazı

Çevremizdeki dini semboller ile ilgili yazı

klav
çevremizde bulunan dini semboller ile ilgili yazı

Sembol bir şeyi tanımlamaya yarayan işaret, resim ve nesnelere denir. Dini sembol ise dinimizi hatırlatacak işaret, yapıt ya da nesnelere verilen isimdir.

Dini semboller, insanların dinlerine duydukları saygı ve sevginin bir yansıması olarak tanımlanabilir. İnsanların dine duydukları önemden dolayı dinlerini hatırlatacak semboller yerleştirerek her an hatırlanması sağlanır böylece zihinlere yerleşerek unutulması önlenmiş olur. Her dinin kendine özgü dini sembolleri vardır. bu da dinin insan yaşamında ne denli önemli olduğunu göstermektedir. Evimizde ve çevremizde sürekli kullandığımız ve gördüğümüz nesne ve yapılar vardır. Bunlardan bazıları; cami, mescit, minare, seccade, tesbih, Kuranı Kerim, levhalar birer sembol örneğidir. Mesela Allah yazısı olan bir levha gördüğümüzde bize Allah’ın büyüklüğünü ve bizim yaratıcımız olduğunu hatırlatır ve bunu her görüşümüzde bu bilgimiz pekişmiş olur. Çevremizde bazı dinlerin sembollerine rastlamak da mümkün. Mesela kilise, Hristiyanların ibadet ettikleri yer, havra ise Yahudilerin ibadet ettikleri yerdir.

Okudunuz mu?  Arapça öğrenmek isteyenlere tavsiye kitap

Çevremizdeki dini semboller dinin kültür özelliğini yansıttığından ve herkesin kendi dininin sembolleri önemli olduğundan bütün dini sembollere saygı duymalıyız. [url]www.Mumsema.com


Cevap: Çevremizdeki dini semboller ile ilgili yazı

AYSEN
dini semboller hangi dine aitse o dini yansıtır ve hatırlatır islam dinindeki dini semboller tabiki müslümanlar için daha önemlidir ve dikkatli kullanmak gerekir örneğin Allah yazan kolyelerle tuvalete girmek doğru değildir

Bu kategoride yer alan Panel nedir? Özellikleri ve kuralları nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çevremizdeki dini semboller ile ilgili yazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.