Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:22
Oruc
Yönetici

Zeval Vakti Nasıl Hesaplanır?

Zeval Vakti Nasıl Hesaplanır?

musab
Fıkıh kitaplarının oruç bölümünü okuduğumuzda bazı oruçlara niyet etme vakti olarak "zeval vakti" tabiri kullanılır.Bir kısım kişiler zeval vaktini bilmiyor,bir kısımları da zeval vaktini öğle vaktiyle aynı sanıyor.Zeval vaktini açıklamaya çalışalım.

İmsak vakti ile akşam vakti arasındaki süre hesaplanır.Bulunan süre ikiye bölünür ve imsak vaktine eklenir.Bulunan bu saate kadar ,zeval vaktine kadar niyet edilebilen oruçlara niyet edebiliriz.

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan, içki içen, açık gezen veya başka günah işleyen bir kimse, boşuna oruç

Örnekle açıklayayım.İmsak vakti 3.30,akşam vakti 8,30 olsun.Aradaki süre,yani şeri gündüz süresi 17 saat.17/2=8.30 saat yapar.8.30+3.30=12.Yani saat 12ye kadar niyet edilebilir.


Cevap: Zeval Vakti Nasıl Hesaplanır?

VESLiHAN
ne kadar hesap yapılırsa yapılsın zeval vakti yine öğle saatlerine geliyor yani hanifi mesebindeki biri öğleye kadar saat 12 ye kadar niyetini biran önce yapmalı

Okudunuz mu?  Mezi gelmesi orucu bozar mı?

zeval vakti nasıl hesaplanır, zeval vakti, zeval vakti ne zaman

Bu kategoride yer alan Ramazan haricinde tutulan nafile oruçlarda imsak vaktine göre mi yoksa ezana göre mi yeme içme bırakılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zeval Vakti Nasıl Hesaplanır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.