Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:05
Sahabe
Yönetici

Ezan nasıl ortaya çıktı?

Ezan nasıl ortaya çıktı?

musab
mekkedeyken ezan gibi genel bir çağrının olması söz konusu değildi.mekkede ezan tarzı bir şey okunacak olsaydı müşrikler müslümanları rahat bırakmazdı.o zamana kadar ki müslüman olanların genelde zayıf ve köle olduğunu da düşünürsek meseleyi daha iyi anlarız.

Okudunuz mu?  Devamlı Oruç oruc öyküsü

ama medineye hicret edildi.rahat bir ortam bulundu.medineye hicretten sonra namaza genel bir çağrı yapılması düşünüldü.kimisi yahudiler gibi boru öttürelim dedi,kimisi hristiyanlar gibi çan çalalım dedi,kimisi mecusiler gibi namaz vakitlerinde ateş yakıp yüksek bir yere ateşi koymayı teklif etti.peygamberimiz bunlardan hiçbirini beğenmedi.

Okudunuz mu?  Sahabe Şakaları

o sırada hz.ömer söz aldı.halkı namaza çağırmak için adam göndermeyi teklif etti.peygamberimiz bunu kabul etti ve bilal medine sokaklarında bir müddet essela essela (buyrun namaza)şeklinde bağırdı.

kısa müddet sonra abdullah bin zeyd rüyasında bugünkü ezanı gördü.peygamberimize anlattı.peygamberimizde inşAllah bu gerçek rüyadır dedi ve bilale ezan lafızlarını öğretmesini istedi.bilal ezan okudu

Okudunuz mu?  Hz.Ali'nin resimleri

o gece hz.ömerde aynı rüyayı görmüştü.ezanı duyunca koşarak peygamberimizin yanına geldi.bu ezan lafızlarını rüyasında gördüğünü söyledi.bir kaç kişi daha aynı ezanı rüyasında görmüştü.ezan bu şekilde ortaya çıktı.


Ödevime Yaradı

ALEYNA YİĞİT
Çok süper şahane Ödevimden 5 aldım 🙂


Cevap: Ezan nasıl ortaya çıktı?

Kayıtsız Üye
Mescid-i Nebevî (Peygamberin Mescidi) yapıldıktan sonra, ashab-ı kiram toplanıp beş vakit namazı cemaatla kılmaya başlamışlardı. Fakat namaz vakitlerini ilân edip bildirmek gerekiyordu. Başka milletlerin ibadete çağrı için boru öttürmek, çan çalmak, yüksek bir yerde ateş yakmak gibi kabul etmiş oldukları anlamsız işaretler İslâmiyete yakışmazdı. Bir aralık Hazret-i Ömer’in teklifi ile: Essalâte Camiaten (topluca namaza) diye seslenildi. Sonra Ensar-ı kiramdan Abdullah ibni Zeyd’e rüyasında bildiğimiz şekilde ezan öğretildi.

Okudunuz mu?  Sahabelerden Bal Tefsiri

Cevap: Ezan nasıl ortaya çıktı?

Kayıtsız Üye
Teşekkür ederim ödevime yaradı.


Kayıtsız Üye
Açıklayıcı bir yazı olmuş. Allah’u Teala razı olsun. Aamiiin.


sapka
İnşAllah güzel alırım ödevden :):):)


Kayıtsız Üye
biraz uzunmuş ama ödevime yararlı oldu


sinirli
ödevime yararlı olacağına inanıyorum inşAllah hoca beğenir.

Okudunuz mu?  Niçin sahabeyi örnek almalıyız?

ezan nasıl ortaya çıkmıştır, Ezan nasıl ortaya cıktı, ezan ilk nasıl ortaya çıktı

Bu kategoride yer alan Sahabelerden Bal Tefsiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan nasıl ortaya çıktı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.