Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:04
ibadetler
Yönetici

Hac’dan taş veya toprak getirmek caiz mi, günah mı?

Hac’dan taş veya toprak getirmek caiz mi, günah mı?

Muhammed
Mekke ve medine gibi kutsal mekanlardan taş veya toprak getirmenin bir sakındası varmı?

Mescid-i Haram , Meş’ar-i Haram, Arafat ile Mescid-i Nebevi başta olmak üzere Mekke ve Medineden taş veya toprak getirmenin herhangi bir dayanağı yoktur. Alimlerin büyük çoğunluğu bunu doğru bulmamış, hatta bir kısmı bunun haram veya mekruh olduğunu söylemişlerdir.

Okudunuz mu?  Hediyeleşmenin önemi ve Fazileti

Cevap: Hac’dan taş veya toprak getirmek caiz mi, günah mı?

NuN
Mekke kutsaldır ama bu kutsallık ondan taş ve toprak getirin anlamında değildir.
Ordan getirmemiz gereken şey TEMİZ bir KALP tir.


Yorum: Hac’dan taş veya toprak getirmek caiz mi, günah mı?

Kayıtsız Üye
Umreye giden bir arkadaşıma ricada bulunup oralardan yani mübarek efendimiz sav’in ayak bastığı yerlerden küçücükte olsa bir taş parçası veya ufacıkta olsa bir şey getirmesini istedim,oda arafat dağı bölgesinden ufacık bir taş parçası getirmiş,oralara duyduğum hasret ve oraların kokusunu hissetmek için böyle bir şey yaptım,,ama Allah nasip kısmet ederse bende gidebilirsem emaneti geri götürmeyi düşünüyorum içim rahat değil,, sizdende yorumlarınızı veya ne yapmam gerektiğini söylemenizi rica ediyorum şimdiden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Abdestsiz olduğumuz zaman da zikir yapablirmiyiz ?

Yorum: Hac’dan taş veya toprak getirmek caiz mi, günah mı?

mum
Hacdan/Hicazdan taş toprak getirmek/getirtmek doğru değildir. Yapmanız gerekn bir şey yok bir daha yapmayın


tarlada toprak getirmek haram mı, Toprak

Bu kategoride yer alan Fıkhın Tanımı, Kaynağı, özellikleri ve Fıkıh ile ilgili Ayet ve Hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hac’dan taş veya toprak getirmek caiz mi, günah mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.