Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:48
missa03
Abone

Secdede elin başparmağı

Secdede elin başparmağı

Kayıtsız Üye
Bazı yerlerde secdede 5 parmağın hepsinin de bitişik olması gerekir yazıyor. Bazı yerlerde 4 parmak bitişik, baş parmak biraz ayrı olacak yazıyor. Zaten eli yere tam yapıştırınca baş parmağı bitiştirmek zor oluyor. Doğrusu nedir?


Cevap: Secdede elin başparmağı

Darusselam
Secdede el parmaklarının durumu nasıl olmalı?

Secdede eller ne fazla açık (baş ve alından) ne de çok yakın tutulur. Baş iki el arasında ve baş parmaklar burun deliklerinin önüne gelecek şekilde olur. Diğer parmaklar kıbleye bakar şekilde bitişik durur. Bu şekilde olması en güzelidir. Ancak başka şekilde olsa da namaza bir zararı olmaz.

Okudunuz mu?  Kaçarak evlenen birine yardım etmek günah mı



Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle buyuruyor:


secde el parmak nasıl

Bu kategoride yer alan İbn-i Mülcem kimdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Secdede elin başparmağı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.