Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Sağ elin kırılması.

Sağ elin kırılması.

TAHARETTİN
SA hocam dün bir arkadaşım sinirle sağ eli ile duvara vurmuş sonra elini kırmış.Evdeki annesi babasıda köye gitmiş evde yalnız, tarikatte şöyle bir hadis duymuş :

Fasil : YİYECEKLER BÖLÜMÜ
Konu : Yeme Adabı
Ravi : İbnu Ömer
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden kimse sakın sol eliyle yiyip içmesin. Çünkü şeytan soluyla yer içer."
HadisNo : 3874

Okudunuz mu?  Peygamber efendimiz kaç öğün yemek yerdi

Bide tarikatte bir hadis daha duymuş "soru sormak şeytandandır" diye günaha girmemek için tarikattekilere de soramıyormuş. Samimi arkadaş olduğu için bana bu meseleden bahsetti,

Çocuk şimdi korkusundan sol eli ile yiyip içemiyor aç sebil aç.Bana sordu benimde ilmim olmadığı için cevap veremiyorum günaha girmemek için.2 saatte bir evine telefon açıyorum açlık susuzluktan bişey oldumu diye kontrol ediyorum.Çocuğa ne diyeyim bir yardımcı olurmusunuz?

Okudunuz mu?  Ben Kendi annem ile mi imtihan oluyorum yıllardır yoksa bana mı öyle geliyor

Şöyle bir sahih hadis varmı acaba? " sağ eli kırılanlar kaynayana kadar sol eli ile yiyip içebilir " diye


Cevap: Sağ elin kırılması.

Mü’min
Kardeş arkadaşının sağ eli kırılmışsa, su içemeyecek kadar kötüyse (sağ elle su içmeye çalışıp yapamıyor,zorlanıyorsa) sol elle içebilir. Diğerlerine cevap veremeyeceğim bilen arkadaşlar cevap verirler.

Okudunuz mu?  Gusülüm konusunda bir türlü rahat edemiyorum

Allah herkesden razı olsun, Hayırlı Ramazanlar.

Bu kategoride yer alan Karı Koca arasında ilişki olmazsa dini nikah bitermi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sağ elin kırılması. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.