Anasayfa
28 Ağustos 2021, 9:58
Namazlar
Yönetici

Peyganberimiz rüyada görmek için

Peyganberimiz rüyada görmek için

yeekici35
EFENDİMİZİ RÜYADA GÖRMEK İÇİN

Efendimiz (s.a.v.)’i rüyada görmeye vesile olan mübarek salavat-ı şerifelerin biri de aşağıdaki salavattır:

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin abdike ve rasuliken nebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim küllema zekerakez zakirune ve ğafele an zikrihil ğafilune adede ma ehata bihi ılmüllahi ve cera bihi kalemüllahi ve nefeze bihi hukmüllahi ve vesiahu ılmüllahi adede külli şey’in ve ad’afe külli şey’in ve mil’e külli şey’in adede halkıllahi ve zinete arşillahi ve rıda nefsillahi ve midade kelimatillahi adede ma kane vema yekunü ve ma hüve kainün fi ılmillahi salaten testağrikul adde ve tühıytu bil haddi salaten daimeten bir devami mülkillahi bakıyeten bir bekaillah

Okudunuz mu?  Peygamberimizin sav sabah namazı

Manası:
Allah’ım! Kulun, ümmi bir peygamber ve Rasulün olan Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’e onun aline ve ashabına, Seni zikredenler zikrettikleri ve Senden gafil olanlar gafil oldukları sürece ve Senin ilmin çerçevesi içine girenler, kaleminin yazdıkları, hükmünün cereyan ettiği, ilminin ulaştığı şeyler ve hemen her şey adedince, her şeyin katları ve dolusunca, Senin mahlukatın adedince, Arş’ının ölçüsünce, kendi hoşnutluğun, söz ve kelamın miktarınca, olmuş olacak ve senin ilminde mevcut olan şeyler adedince, hadde hesaba sığmayacak bir şekilde ve Senin mülkün durdukça ve beka sıfatının devamınca salat ve selam eyle.

Okudunuz mu?  Hz. Fatıma ve sabah namazı

Euzu billahimineşşeytanirraciyn(5)
Bismillahirrahmanirrahiym(5)
Allahümme bir hakkı Muhammedin erini veche Muhammedin halen ve mala

Manası:
Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım.
Rahman ve Rahiym olan Allah’ın adıyla
Allah’ım! Muhammed(s.a.v.)’in cemalini, hal ve heyetini bütün teferruatıyla yine Muhammed(s.a.v.) hurmetine bana göster.
İmam-ı Şa’rani diyor ki:
Rasulüllah (s.a.v.)’i rüyada gördüm.Bana:
Yatacağın zaman bunları okursan beni mutlaka rüyanda görürsün buyurdular.

Okudunuz mu?  Huşu İle Namaz Kılan Büyüklerimizden Örnekler

Cevap: Peyganberimiz rüyada görmek için

sibel.ekici
ALLAH RESULÜ(S.A.V.)’İ
RÜYADA GÖRMEK İÇİN

Salavat-ı şerife kitapları çoktur.Bunların en meşhur olanı Delail-i Şerif tir. Daha bunun gibi ufak risaleler ve büyük kitaplar çoktur. Delail-i Hayrat eskiden Kuran-ı Kerim’den sonra her müslümanın evinde bulunurdu. Bunun gibi meşhur bir kitap yoktu.Bu kitabın sahibi Cezayir ahalisindan Seyyid Süleyman Cezuli hazretleri’dir. Bu zat Cenabı Peygamber (s.a.v.)’in evlatlarından bir alimdir. Bu kitabı te’lif etmesinin sebebi şudur:

Okudunuz mu?  Huşu ile Namaz Kılmak

Gece olunca hanımı kaybolurdu. Bunun üzerine hanımına dedi ki: Sen her gece kaybolup nereye gidiyorsun?

Hanımı: Ben her gece Medine-i Münevvere’ye Cenabı Peygamber’i ziyaret etmeye gidiyorum dedi.

Kocası: Bu dereceyi ne ile kazandın? diye sordu.

Bir salavat-ı şerife vardır. Ona devam etmem sayesinde bu dereceye nail oldum dedi.
Kocası: O salavat-ı şerifeyi bana öğret dedi.
Hanımı: Bunu sana öğretmeye izin yoktur deyince Süleyman Cezuli Hazretleri gayrete geldi, kitaplardaki ve dünyanın her tarafında okunan salavat-ı şerifeleri toplayıp Delail-i Şerif isimli eserine yazdı. Sonra bu kitabı hanımının önünde okumaya başladı. Aşağıdaki salavat-ı şerifeyi okumaya başlayınca hanımı kendini tutamayarak gülümsedi:

Okudunuz mu?  Arapça Namaz Tesbihatı

Allahümme salli ala ruhı seyyidina Muhammedin fil ervah Allahümme salli ala cesedi seyyidina Muhammedin fil ecsad Allahümme salli ala kabri seyyidina Muhammedin fil kubur Allahümme eblığ ruha seyyidina Muhammedin minni tehıyyeten ve salaten ve selama

Manası:
Allah’ım! Ruhlar içerisinde Efendimiz Muhammed’in ruhuna salat eyle! Allah’ım! Vücutlar içerisinde Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in cesedine salat eyle! Allah’ım! Kabirler içerisinde Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in kabrine salat eyle. Allah’ım! Efendimiz Muhammed(s.a.v.)’in ruhuna benden selam,salat ve esenlikler ulaştır.

Okudunuz mu?  Hz Mevlana'nın, Huşu ile Kılınan Namaz Tarifi

Bunun üzerine hanımının bu salavat-ı şerife ile o yüce makama ulaştığını anladı.
Cenabı Peygamber (s.a.v.)’i rüyada gösteren derslerden en önemlisi bu salavat-ı şerifedir.
Cezayir’den Tunus’a oradan Trablusgarb’a oradan Bingazi’ye, oradan Mısır’a ve oradan Arabistan’a geçeceksin.İşte o kadın bu kadar uzak mesafeyi bu salavat-ı şerifenin ruhaniyyeti ile bir adımda kat ediyordu.

Bu kategoride yer alan Namaz müminin miracıdır - Diyanet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peyganberimiz rüyada görmek için Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.