Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:42
sizden94
Abone

Şeyhler Neden Zengin?

Şeyhler Neden Zengin?

Zencis
İlk olarak,bu sorumda,hiçbir şekilde birine,birilerine hakaret etmiyorum.Sadece soru soruyorum.
İlk sorum,geçen sene Menzil’e gittim.Biliyorsunuzdur belki,Şeyh Gavs-ı Sani’nin tarikatının olduğu yer.Fakat içim içimi yiyordu,yanlış bir şey yaparım da şirke kadar giderse diye.İlk olarak gözüme ilişen şey,her namaz vakti Şeyh Gavs’ın kadınların olduğu bölümden geçmesiydi.Elbette kadınlar görmek istiyorlar,o yüzden geçiyor.Tamam dedim,her şey güzel ancak daha sonrasında Şeyh’in oğullarının kadınların olduğu bölümden geçmesiydi.Şeyhin oğlu da olsa,peygamber soyundan da gelse yaradılış olarak her insanın nefsi var.Bu yüzden o bölüme girmesi sakıncalı değil mi ?
İkinci olarak,Şeyh Gavs’ın zenginliği bilinir bir şey.Tamam belki yardım yapıyor olabilir bilmiyorum ama Peygamberimizin soyundan geldiğini söylüyorlar ve birde Şeyh olduğunu göz önünde bulundurursak sünnete uyuyor,Peygamberimizi örnek alıyor olmalı.Buraya kadar bir şey yok.Peki,Peygamberimiz hiçbir zaman zengin olmadı,ganimetlerden kendine yetecek kadar alır gerisini dağıtırdı.Ancak Şeyh Gavs’ın lüks arabası,gördüğüm üzere mükemmel büyük bir evi var.Hatta ki tek evi de bu değil.Peygamberimizin peşinden gidiyorsa,neden lüks içinde yaşıyor?

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü duasını bilmeden namaz kılınırmı

Cevap: Zengin Müslümanlar ?

maria
Bir Şeyh eğer adım adım Peygamberimiz gibi değilse ona uymayın
Diğer tarikatlarda aynı


Yorum: Şeyler Neden Zengin?

Kayıtsız Üye
EyvAllah kardeşim bende merak ediyordum şeyhin servetini bende senin gibi düşünüyorum.
Onun için biz Kuran ve Sünnetten ayrılmayalım
ALLAHA emanet olun

Okudunuz mu?  İstihareye uymamak günah mıdır?

Yorum: Şeyler Neden Zengin?

Kayıtsız üye
Simdi oncelikle peygamber soyundan gelmesi demek onun kuran ve sünnet yolundan gittigi anlamina gelmiyor. Zira hz lutun karisi helak oldu oda peygamber esiydi ama bu ona hiç bir fayda vermedi. Elbette peygamber soyu sereflidir ama ustunluk takvadadir . Peygamber soyundan olanlar illa doğru yolda die bisey yok. Sonrasinda dikkat edersen bütün psygamberlerin bir meslegi vardi hz Muhammed ticaretle ugrasiyodu hz davut terziydi hz nuh gemiciydi falan yani hepsi islami anlatirken ayni zamanda riziklarinin pesindeydiler amma ve lakin simdiki seyhlere bakiyosun hiç bir meslekleri yok sorsan insanlari Allah’a davet edyrz derler eee hz Muhammed neyapiyordu???
Hz Muhammed insanlari davet etmiyormuydu ediyordu. Ama calisiyorduda cunku o Allahin dinini ogrettigi kimselerden hicbir ucret yardim istemiyordu. Simdikiler calismiyorlar oturuyolar ustelikte cook zenginler bu nasıl oluyor??? Iyi dusunmek lazim menzildekiler seyhlerini Allah’a araci kiliyolar islam araciyi reddetmistir. Bu tasavvufcularin piri ibnul arabi kitabinda dyr firavun muslumandi subhanAllah bu tasavvuf bambaska bir din Allah bizi korusun..

Okudunuz mu?  Namazdan sonra görülen çapak

gavsın oğlu lüks, gavsın oğlu lüks araba, gavsın oğulları

Bu kategoride yer alan Sakal Bırakmak Sünnettir Peki Böyle Sakalı Tam çıkmayanlar İçinde Sünnetmi Bende Sakal çıkıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeyhler Neden Zengin? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.