Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:45
sizden05
Abone

Allah’ın her bir peygamberine kabul edileceği kesin olan bir dua hakkı verdiği doğru mudur?

Allah’ın her bir peygamberine kabul edileceği kesin olan bir dua hakkı verdiği doğru mudur?

Millennium
Ve Peygamber Efendimiz (sav) in bu hakkini dunyada kullanmadigi, hesap gununde ummetinin Cennete girmesi için kullanacagina dair bir seyler okudum, bu bilgiler doğru mudur?


Cevap: Allah’ın her bir peygamberine kabul edilecegi kesin olan bir dua hakki verdigi doğru mudur?

imam
Peygamberimizin şefaat hakkı ile ilgili hadisler

Okudunuz mu?  Ergenlik öncesi (çocukluk zamanları) kul hakkı

Rivayetlerde, diğer peygamberlerden farklı olarak peygamberimize Umumî şefaat hakkının verildiği ifadesi vardır. Kıyamet günü, Makam-ı mahmud’a sahip olan Hz. Peygamber’den(a.s.m) başka kimseye Umumî şefaat hakkı verilmemiştir.
Hadis rivayetlerinde, Her peygambere müstecab/makbul bir dua hakkının verildiği bildirilmiştir.
Nitekim, Hz. Enes’ten nakledilen rivayete göre, Peygamberimiz(a.s.m) şöyle buyurmuştur: Her peygamberin hususî bir duası var ki, onunla ümmetiyle ilgili olarak dua etmiş ve duası kabul edilmiştir. Ben ise, duamı kıyamet gününde ümmetim için şefaat kıldım/ümmetim için erteledim, şefaat etmeye ayırdım (Buharî, Daavat, 1, Müslim, İman, 340).
Hz. Ebu Hureyre’nin bildirdiğine göre, Peygamberimiz(a.s.m) şöyle buyurmuştur: Her peygamberin yapacağı müstecab (Allah tarafından kabul edileceğine dair söz verilen) bir duası vardır. Ben ise, o duamı ahirette ümmetim için şefaat olarak saklamayı arzu ediyorum/saklıyorum/sakladım (Buharî, Daavat, 1; Tevhid,31, Müslim, İman, 334,335).

Okudunuz mu?  Bayanların polis olmaları yanlış mı

peygamberlerin dua hakki, her peygamberin 100 kabul olan bir duası vardır, kesin olacak dua

Bu kategoride yer alan Ölen insanların filmlerini falan izlemek ona. azap getirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’ın her bir peygamberine kabul edileceği kesin olan bir dua hakkı verdiği doğru mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.