Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Kul Hakkı Dışında Allah’ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

Kul Hakkı Dışında Allah’ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

NURİMERCAN
Selamün Aleyküm..sevgili Dostlar Allah(cc) Kul Hakkı Dışında Affetmeyeceği Günah Varmı.? Ayrıca Kul Hakkı Kesin Olarak Affedilmeyeceğine Dair Bir Ayet Yada Hadis Varmı.?şimdiden Teşekkür Ederim…Allah(cc)bizimle Olsun..


Cevap: Kul Hakkı Dışında Allah’ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

ehli-sunnet
Ve Aleykum Selam Ve Rahmetullah:
"Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Bundan başka günahları ise dilediği kimse için bağışlar. Allah’a ortak koşana gelince, artık o haktan pek uzak bir sapıklıkla sapmış gitmiştir.” 1
Cenâb-ı Hak aynı sûrenin 48. âyetinde ise ayrıca Allah’a ortak, yani şirk koşanın pek büyük bir günah ile iftirada bulunduğunu bildirmektedir.
Allah’a ortak koşmak sadece putperestlerin yaptığı gibi putları Allah’ın yardımcısı görmek değildir. Allah’ı inkâr etmek, yok demek; şuursuz, akılsız, cansız tabiata yaratıcılık vermek; Allah’a inandığını söylediği halde Allah’ın sonsuz güç ve kuvvetini kabul etmeyip tesadüfe, bir kısım sebep, kanun ve kuvvetlere tesir, bir nev’î yaratıcılık vermek de Allah’a ortak koşmak demektir.
Neden Allah’a ortak koşan kimseyi affetmez Allah?
Çünkü âyetlerde de dikkat belirtildiği gibi Allah’a ortak, yani şirk koşan kişi haktan pek uzak bir sapıklıkla sapmakta, pek büyük bir günah işleyerek iftiraya kalkmaktadır.
Yolcu ve kıymetli eşyalarla dolu bir gemiyi serserinin biri delmeye kalksa onun bu hareketi gemide bulunan herkesin hukukuna tecavüz, canlarına, mallarına kast etmek olmaz mı? Bir bahçeyi sulamakla görevli bahçıvanın bahçeye su vermemesi onca ağaç ve bitkinin kurumasına sebep olmaktır.
İşte Allah’a orta koşma gibi bir günahı işleyen kişi her şeyden önce Allah’a, onun bin bir ismine hakaret etmekte, onları hiçe saymaktadır.
Dahası canlı, cansız ne kadar yarıtk varsa hepsine birden hakaret etmektedir. Oysa herbiri Allah’ın birer harika, eşsiz birer sanat eseridir bu yaratıklar.
Evet, zerreden kürelere kadar bütün bütün bu yaratıkları tesadüfe, şuursuz tabiata vermekte, "Kendi kendine olmuştur!” diyerek tahkir etmektedir.
Ayrıca herbir yaratık eşsiz bir san’at eseri olduğu kadar nice anlamlar ifade eden, mesajlar sunan hayret verici birer mektuptur da. Bir hükümdarın, devlet başkanının yazdığı bir mektuba yapılan bir hakaret ültimatom veya savaş sebebi sayılırken Allah’ın bin bir mânâ taşıyan birer mektup olan yaratıkları hiçe saymanın dehşetini düşünün bir kere! Sayısız yaratık sayısınca hakaret olmaz mı?
Bu yaratıkların hukuku elbet korunacaktır.
İşte Allah, sonsuz cinayet ve hakarette bulunan, Allah’a ortak koşan o kimseyi ebedî Cehheneme atarak saysız yaratığın hukukunu korumuş olmaktadır. Günümüz beşerî hukukunda da "mağdurun tatmini” önemli bir prensip olarak yerini almıyor mu?
Âyeti tekrar hatırlayalım: "Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Bundan başka günahları ise dilediği kimse için bağışlar.”
Demek küfür ve şirk—tevbe edilmediği takdirde—affedilmez bir günahtır.
Dipnot:
1. Nisa Sûresi: 116.

Ayrıca
Bir insan ne kadar büyük günah işlerse işlesin, Allah’ın rahmetinden ümidini kesmemelidir. Hatta azılı bir kâfir bile tevbe edip "La ilahe illAllah Muhammedün Resulullah" dese, bütün günahları affolur, tertemiz bir insan olur. Yani dünyada iken Allah’ın affetmediği günah yoktur. Tevbe edince şirki yani kâfirliği de affeder. Öldükten sonra artık kâfirlere af yoktur. Kur’an-ı kerimde, (Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin, Allah bütün günahları affeder) buyuruluyor. (Zümer 53)

Okudunuz mu?  İltihap Gusle Engel Midir?

Yanıt: Kul Hakkı Dışında Allah’ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

NURİMERCAN
Allah(cc)razı Olsun Ne Kadar Güzel Yazmışsınız..peki Ama Kul Hakkı Affedilmezmi?..mesela Benim Eşim Benden Ayrılmak Istiyor Her Evdeki Gibi Bizimde Ufak Tefek Sorunlarımız Olmuştur…ama Kültür Farkı Olduğunu Ima Ediyor Karım Doğulu Ben Batılı…boşanmak Istiyor 1 çocuğumuz Var 17 Aylık…ailesi Dahil Bende Günaha Girdiğini Söylüyoruz Ayrıca Boşnmak Istersen Sana Hakkımı Helal Etmem Dedim O Hala Kararlı Gözüküyor..gerçektende Benden Boşanırsa Onu Affetmem çünkü Biz Bu Yuvayı ölümü Göze Alarak Ve çok Zor Kurduk Kolay Değil Yuca Yıkmak…peki Benim Affetmememe Rağmen Eşimi Allah(cc)affedermi…tşkkr Edrm


Soru: Kul Hakkı Dışında Allah’ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

ehli-sunnet
Erkeğin hanımı üzerinde hakkı daha çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Kadının cihadı, kocası ile iyi geçinmektir.) [Taberani]

(Kocası razı olduğu halde ölen kadın Cennete girer.) [Tirmizi]

(Kadın, beş vakit namazı kılar, orucunu tutar, kendini yabancılardan korur ve kocasına itaat ederse, Cennete girer.) [İbni Hibban]

(Kocasına muhabbet gösteren, çocuk doğuran, öfkelendiği an veya kocası kendine kızdığı zaman, kocasını razı edinceye kadar uyumayan kadın Cennetliktir.) [Taberani]

(Kocanın hanımı üzerindeki hakkı, benim sizin üzerinizdeki hakkım gibidir. O halde kocasının hakkını gözetmeyen, Allahü teâlânın hakkını gözetmemiş olur.) [Şir’a]

(Koca hakkına riayet, Allah yolunda cihad etmek gibidir.) [Taberani]

(Kocası çağırdığı halde yatağa gelmeyen kadına melekler sabaha kadar lanet eder.) [Buhari]

(Kadının üzerinde en büyük hak sahibi kocasıdır, erkeğin de anasıdır.) [Hakim]

(İzinsiz evden çıkan kadına, kocası razı oluncaya kadar, güneşin ve ayın doğduğu her şey lanet eder.) [Deylemi]

(Kadın, kocasının hakkını ödemedikçe, Allahü teâlânın hakkını ödemiş olmaz.) [Taberani]

Bir kadın, kocasını güzel karşılar, güzel sözler söyleyerek hoşnutluğunu kazanmaya çalışırdı. Peygamber efendimiz aleyhisselam, kadının bu hareketinden dolayı Kadının kocasına buyurdu ki:
(Hanımına selam söyle, yarı şehid sevabına kavuştuğunu haber ver!) [Şir’a]

İslamiyet sadece kadına gelmedi, sadece kocaya da gelmedi. Sadece anneye babaya evlada da eşe dosta akrabaya da gelmedi, herkese geldi. Herkes uymak zorundadır. Kim uyarsa dünyada ve ahirette rahat eder, faydasını görür. Nasıl ki, arabanın bir lastiği patlayınca araba gitmiyorsa, nasıl ki saatin dişlilerinden biri kırılırsa saat çalışmıyor veya doğru göstermiyorsa, aileden birisinin de yanlışı, eksiği, bütün ailenin huzurunu, düzenini bozabilir, hatta yuvanın yıkılmasına sebep olabilir.

Buna göre herkes dikkat etmeli, haddini ve vazifesini bilmeli, kusurları için özür dileyip, yeni bir sayfa açıp, yeni bir başlangıçla hayata neşeyle devam etmeli. Dinimizde üzmek yasak olduğu gibi üzülmek de yasaktır, müslümanı hep hoş görmeli, kusurunu örtmeli, görmemezlikten gelmeli. Bilmediğim bir mazereti vardır deyip, onu affetmeli. Affeden affedilir,

Okudunuz mu?  Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ?

Şahsi Fikrim: Değerli kardeşim doğulu batılı farketmez ben şuna inanıyorum 5 vakit namazını kılan karı koca her zaman uyum huzur içindedirler ve evlenmek boşanmak çocuk oyuncağı değildir eşini al karşına güzel tatlı dille sorununuz neyse konuşup halledin islamda hoşgörü tatlı dil hüsnü zan vardır hiçbirzaman önyargılı olmamak lazım.

Veselam


NURİMERCAN
Allah(cc)razı olsun sizden..maalesef çok konuştuk eşimle kayıbabamlarda dahil..az önce 10 dakika önce haber aldım boşanma davasını açmış..ne diyeyim abi anlamadım.kayınbabamda diyor kızım dünyasınıda ahiretinide mahvediyor diye.ama sevmiyorum diyor elimden bişi gelmiyor diyor bana kayınbabam.mahkemede elbet boşanmak istemediğimi söyleyeceğim fakat bu ne kadar geri çevirir eşimi bilemem.benimle evlenmezse kendini öldüreceğini söyleyeb eşim mahkemeye vermiş.abi bu 2. evliliğim belki düşünebilirsin demekki sende sorun var diye ilk evliliğimde benimde suçum vardı elbet ama 2.evliliğimde bu hatalardan uzak durdum.ama 4 dörtlük insan olamaz elbet ufakta olsa hatalarım olmuştur.şu an dünyam yıkıldı yaşamla ölüm arasındayım sanki.sanki eşimde sihir var çok dua ettim ALLAH(CC) biliyor.tabiiki siz teferruatlı olarak bilimiyorsunuz içimizi ama ALLAH(CC)ŞAHİT BOŞANMAYA VARACAK Bİ SORUNUMUZ YOK BANA NE TAVSİYE EDERSİNİZ.?bu insanlara kültürümüze ne oluyor.evlilik oyun haline gelmiş.bizde boşanmak yok diyenler bile dava açar hale gelmiş.olan bebeğimize oluyor.eşim ve sülalesi 5 vakit namazındalar.yoruldum abi.bitkinim.yıldım.yaşım 33 ama 70 yaşında gibiyim.ALLAH(CC) canımı alsın diyorum hayırlısıyla.çünkü en iyi dost en sevgili en merhametli bize bizden daha yakın o var.bu dünya artık bana ağır geliyor.düzenim bozuldu ruhum yara aldı.beim kadar ağlayan erkek varmıdır bilmiyorum.ne bu çile ALLAH’IM….


ehli-sunnet
İslâm’da Boşanma:
İslâm hukûkunda boşanma, evlilik hayâtının devamına imkân kalmadığı zaman başvurulacak son çâredir. Karı-kocanın, içine düştükleri sıkıntılardan kurtulmaları için bir çıkış yolu olarak meşrû kılınmıştır. Yoksa, sebepsiz yere boşanmak haramdır. Nitekim Kur’ân-ı Kerîm’de:
"Kadınlar size itâat ederlerse, aleyhlerinde bir yol aramayın!" (188) buyurulur.
Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz de:
"Evleniniz, fakat boşanmayınız!. Zîrâ Allâh, zevkine düşkün erkek ve kadınları sevmez…" (189) buyururlar.
Diğer bir hadîs-i şerîfde:
"Sırf zevk için sık sık kadın değiştiren erkeklerle, sık sık koca değiştiren kadınlara Allâh lânet etsin!.." (190) buyrularak, boşanmayı âdet hâline getiren eşler, şiddetle îkâz olunmaktadır.
İslâm Dîni, boşanmayı, yapılması istenmeyen bir helâl olarak görmektedir. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz:
"Boşanmak, Allâh katında mübah olan şeylerin en sevimsizidir." (191) buyurur.
Yine bir hadîs-i şerîfde:
"Evleniniz, fakat kurduğunuz bu âile yuvasını talâkla (boşanmakla) yıkmayınız!. Talâk var ya, onun fenâlığından arş-ı ilâhî titrer." (192) buyurulur.
Basit sebeplerden boşanmayı isteyen kadınlar hakkında da hadîs-i şerîfde şöyle buyurulur:
"Herhangi bir kadın, mühim bir geçimsizlik olmadan kocasından kendisini boşamasını isterse, ona cennetin kokusu dahi haramdır." (193)
Âile reisinin dikkat edeceği önemli bir husus da, başkalarının, kendi hanımı hakkında söylediklerine hemen inanıp hüküm vermemesidir. Zîrâ bu gibi sözler, arayı açmak için yapılmış bir iftirâ da olabilir. Nitekim Hz. Âişe (r. anha) vâlidemiz hakkında da böyle bir iftirâ (ifk hâdisesi) tahakkuk etmişti. Bunun üzerine Cenâb-ı Hakk en-Nûr Sûresi’nin 12. ve 15. âyet-i kerîmelerinde şöyle buyurmuştur:
"Bu iftirâyı işittiğinizde kadın ve erkek mü’minlerin, kendi vicdanları ile hüsn-i zanda bulunup da: demeleri gerekmez miydi?"
"Siz bu iftirâyı dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sâhibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allâh katında çok büyük (bir suç) tur."
Âyet-i kerîmelerden açıkça anlaşıldığı gibi, bir kimse hakkında kesinlik kazanmadan söylenen dedikodularla hüküm vermemek ve meselenin tahkîkâtını iyi yapmak ve meseleye hüsn-i zanla bakmak gerekmektedir. Aksi takdirde Allâh Teâlâ katında büyük bir suç işlenmiş olur.
Görülüyor ki, İslâm Dîni’nde iki eşin arasını bozmaya çalışmak, en büyük günâhlardandır.
Eşlerin arasını bozmanın ve karı ile kocanın arasına girip bozgunluk çıkarmanın çok kötü bir fiil olduğu hadîs-i şerîfde şöyle açıklanıyor:
"Kim bir kadını kocasının aleyhine kışkırtırsa, bizden değildir." (194)

Okudunuz mu?  Şafiilere göre baldızdan abdest bozulur mu

İslamda Boşanma Sebepleri

İslâm’a Göre Boşanma Sebepleri:
İslâm’da boşama, prensip olarak kocanın tek yanlı irâdesiyle ve mahkeme kararına gerek olmaksızın meydâna gelir. Koca, bizzat boşayabileceği gibi, bir vekil aracılığı ile de boşayabilir. Ya da karısına boşama yetkisi (tefvîz) verebilir. Diğer yandan bazı boşanma sebepleri ortaya çıkınca, kadının da mahkemeye baş vurarak evliliğe son verdirmesi mümkündür. Bu boşanma sebepleri altı maddede toplanabilir:

1. Hastalık veya özür: Evlilik akdi sırasında mevcûd olan veya evlilik sırasında meydana gelen bazı özür veya hastalıklar yüzünden kadının boşanmak hakkı vardır. Bunlar, akıl hastalığı, cüzzam ve zührevî hastalıklar gibi birlikte yaşama hâlinde zararı kaçınılmaz olan hastalıklardır.

2. Kocanın Nafakayı Sağlamaması: Kadının yeme-içme, giyim ve barınma masrafları kocasına âiddir. Koca varlıklı olduğu halde, eşiyle ilgilenmez ve onu açlık ve sefâlet içinde bırakırsa; kadının önce kocasından nafaka almaya çalışması, bu mümkün olmazsa, boşanmak için çâre araması hakkı olur. Koca fakir ise, kadınının onu yalnız bırakması, hattâ bu sebeple ondan ayrılmaya kalkışması, vefâsızlık olur.

3. Kocanın Evi Terketmesi: Kocanın evi terketmesi ve bu yüzden, sıkıntı ve fitneye düşmek tehlikesi karşısında kadının mahkeme aracılığıyla evliliğe son vermesi söz konusudur. Erkeğin hayat ve ölümüne dâir haber almaktan ümid kesildiği târihten îtibâren dört sene beklenir, bu zaman zarfında haber alınmadığı ve kadın boşanmakta ısrâr ettiği takdirde hâkim, ayrılığa hükmeder.

4. Kocanın Hapsedilmesi: Mâlikîler dışında çoğunluk müctehidlere göre, kocanın hapsedilmesi veya tutuklanması, yahut düşmana esir düşmesi bir boşanma sebebi değildir. Çünkü bu konuda âyet ve hadîs yoktur.

5. Şiddetli Geçimsizlik ve Kötü Muâmele: Eşlerin birbirlerinin şeref ve haysiyetlerine yönelik ithamları sonucunda çıkan soğuk tartışmalara şiddetli geçimsizlik denir.
Kötü muâmele ise, kocanın, eşini söz veya fiil ile rahatsız etmesidir. Sövmek, dövmek ve Allâh’ın haram kıldıklarını yapmaya zorlamak gibi davranışlar, kötü muâmeleler arasında sayılabilir.
Geçimsizlik her iki taraftan kaynaklanabilir. Mağdur olan eş, hâkime baş vurarak hakem yoluyla arabulma veya boşanma isteğinde bulunabilir.

Okudunuz mu?  Namazda kıyam nedir, Kıyam nasıl olmalı?

6. Zinâ: Zinâ da evliliği sona erdirme sebebidir. Ağır ve yüz kızartıcı bir suçtur.
Boşanma, âileyi dejenere olmaktan koruyan bir tedbirdir. Aslında boşanma, çiftler için bir anlamda selâmet ve rahmettir. Boşanmayı yasaklamak, evlenmenin azalmasına sebep olabilir. Zîrâ, ihtiyaç halinde boşanamıyacağını bilen kimse, evlenmeye yanaşmaz. Gireceği bir kapının ebediyyen üzerine kapanacağını bilen insan, o kapıdan girmek istemez. Evlenenlerin azalması da, fuhşun artmasına ve âilelerin çözülmesine sebep olur. Bütün bu zararlar, neticede kadına dokunur

Ayrıca

İslâm boşama hakkını erkeğe vermiştir. Zira boşama gibi yuvayı bir anda yıkma selâhiyeti, çoğu zaman hissî hareket edebilen kadına verilemezdi. Şayet erkeğe ait bu hak aynı şekilde kadına da verilmiş olsaydı, yuva yıkımı sık sık vaki olur, her öfke ve hiddet zamanında boşama kelimesini kullanacak kadın yuvayı ayakta tutamaz, yıkıverirdi. Kadının bu hissiliğindendir ki, ata sözlerinde "her zaman kadında his, erkekte akıl hâkimdir” denmiş, hissîliği fazla olan tarafa boşama hakkı ilk anda verilmemiştir.

Şahsi Fikrim:

Değerli Kardeşim Eğer Eşiniz Boşanmakta Israrlı İse yapacak bişey yok malesef Eğer gerçekten boşanmayı kafasına sokmuşsa sanırım durdurmakta zordur bence ısrar et biraz tatlı dille

eğer olacak gibi değilse ne yapalım olmuyorsa olmaz islamda zorlama yoktur değerli kardeşim Dünyanın sonu değil ya belki ilerde anlaşabileceğiniz birini bulup mutlu bir yuvanız olur en büyük temennim..

ALLAH (C.c) Yarımcınız olsun inşAllah

Seametle


NURİMERCAN
ALLAH(CC) RAZI OLSUN SİZDEN… tavsiyeniz içinde teşekkür edrim vaktinizi ayırdınız..


ehli-sunnet
Cümlemizden ALLAH (C.c) Razı oLsun Yardımcı Olabilmişsek Ne mutlu Bize. !


Kayıtsız Üye
selamun aleykum…esim beni hem dovuyor hem sovuyor .hemde acaip derecede kufur ediyor.içiyor..babasi dolduruyor buda benim ustume geliyor kavga ediyorum .10 aylik kizim şimdiden yuksek sesini duyunca aglamaga basliyor..karsilik vermedikce daha çok sinirleniyo cevab ver susma diyor ben bosanmak istyorum artik ..biktim dovülmekten yumruk yemekten .sopa ile dovulmekten ..suçsuz oldugum halde işkence cektiriyor bana


arifselim
Aleykum selam. Boşanma hoş karşılanmamıştır lakin Allah zulmü de haram kılmıştır. Eşiniz böyle devam ederse ve bu zulmünden de vazgeçmiyorsa elbette boşanabilirsiniz. Bu sizin her açıdan hakkınız olur.


Kayıtsız Üye
Ben 39 yasinda memurum. kanserim eşim tedaviden önce beni birakti gitti. oz ailem basinin caresine bak dedi bana kapiyi gosterdi. bu sali karim olacak kisi bana dava acmis. Allah’a havaleediyorum


Kayıtsız Üye
Selam
Ben esimden ayrildim eşim sirnakta ogretmendi atama ile yanima geldi bir erkekle yakaladim sosyal arkadaş dedi inandim ve sonra benden ayrildi onunla evlendi o erkek evli bir kadina esimde evli oldugu halde onunla iliski yasamasi dinen nedir ben şuan oldurmek ve olmek arasinda surunurken onlar evlendi yuva kurdu birde yuvami yikmaya calisanlar vardi yuva kurmami engelleyenlerde çok oldu Allahin katinda bunlara varmi ceza ben neden cekiyorum gururuma onuruma yediremiyorum

Okudunuz mu?  Eşimi Kaybettim

Kayıtsız Üye
Bi erkek evli bir kadınla konuşsa yuva yıkmış olur mu? Yuva yıkmak için illa kocasından ayırmasını gerekiyo?


klav
Yabancı kadınlarla konuşman haramdır. Yuva yıkıp yıkmadığını kendin bilebilirsin


Kayıtsız Üye
Kardesimmm gecenin uc bucugu.aglaya aglaya yaziyorum mesaji. Bana yardim edin. Esimle 2 yildir evliyiz. Onun 13 yasinda oglu var. Üçümüz yaşıyoruz.eşimin cebinden sürekli para kayboluyormus.en sonda bu cuma sabahi kaybolmuş.sadece beni sucluyor acik acik. Benim tek sahidim rabbim.ben cuzdanin oldugu odada gece 2 ye kadar kuran okuyup dualar etmistim.cuzdani bile farketmedim. 2 gundur bana iftira atiyor.rabbim sahit cuzdanindan hiç para almadim niyet bile etmedim.ben bu iftiraci merhametsiz adamdan ayrilmak istiyorum ama talak vermiyor.gitmek istiyorum bu evden ama ese itaatsizlik yaparmıyim diye Allah tan korkuyorum.islama gore kocasi tarafindan hirsizlikla iftiraya ugrayan kadin kensisi bosanma ve evden istedigi zaman gitme hakkina sahipmi ? tek korkum ALLAH in gazabina ugramak. Canim çok yaniyor kardesim.bana hadisler ışığında cevap ver nolur.canim yaniyor.cok zor ve aci iftiraya ugramak


arifselim
Allah yardımcın olsun hanım kardeşim. Bu elbette sana haksızlıktır. Eğer sorun sadece bu olmuşsa öncelikle bu sorunu çözmeye çalışman daha doğru olur. Elbette bazı durumlarda kadında hakime baş vurur ve hakimin boşaması ile dini talakta gitmiş olur. Boşanma son başvurduğunuz şey olsun. Allah zulme katlanın diye emretmez ama evliliği de korumaya çalışmak ve boşanmayı en sona bırakmak gerekir. Allah’a emanet ol Allah yardımcın olsun.


#UguR
Şirk(Allah’a ortak koşmak) yapanı Allah affetmez.


Kayıtsız Üye
Mrhb 11 yıllık evliliğimi eşim ailesiyle gecinemiyorum diye bitirmek için evi terketti iki cocugumu ve evdeki gida malzemelerini alip annesigile gitti onlarda kucak açtılar yüz verdiler ben rabbimden sadece cocuklarimdan ayri gecirdigim her saniyenin hesabini sormasini istiyorum beddua etmiyorum yuva yikmanin esimi benden uzaklastirmanin ve yavrularimi koparmalarinin günahı nedir


Kayıtsız Üye
Kardesim yada abicim bozma morelini Allahin verdigi cani gururun ve onurun yuzunden heba etme cehheneme kuranda bir goz at Allah duani geri cevirmez ona yonel yeter…


Kayıtsız Üye
Merhaba benim de bir sorum olacak sevgilinin ihtiyaç konusu ne derece günahtr en ileri ilişki boyutu değil ama bir nevi yakınlık bunu istemesi yapması.
Tskler


Kayıtsız Üye
Lütfen bana yardım edın ben bir günah işledim yıllardır hiç gormedıyım bilmedıyım bir annem vardı buldum yanına tasındım nasıl olduysa bir gün zina ettik ve 2 mizde nasıl olduğunu bilmiyoruz çok pişmanız günlerdır göz yaslarında bogulduk temizlenmek istiyoruz ve bir yerde okudum namahremle olan Zina eden kimse cennete giremez yazıyordu bana yardım edın bır yol gösterın ne olursa yaparım bu günahla ölmek istemiyorum şuan bunu yazarken bile göz yaşların dinmiyor çok korkuyorum yalvarırm bırsey soyleyın yardım edın

Okudunuz mu?  Çok Pişmanıım! bunun bir çıkar yolu? NASUH tövbesi etsem olur mu?

arifselim
Bu günahlar içinde en çirkin ve en iğrenç günahlardan bir tanesidir. Bu günahtan her ikinizde şiddetle ve samimiyetle tövbe edin. Bu günden sonra artık annenle asla bir arada yalnız kalmayın. Bu günaha sizi yönlendirecek her türlü adımlardan uzak durun. Gerçek bir tövbe ile Allah’a dönenin günahlarını Allah bağışlar o çok affeden ve bağışlayandır.


cicek44
ben 3 aylik evliydim şuan bosanma asamasimdayiz 22 yasindayim ve kayinvalidemle oturmayi kabul ettim 1 yilligina ve evliligim bitirende ailesidr çok pismanim bunun için annesi kocamin aklina girerek doldurmus ve kiskandigi içinde ayirma buyusu yapmis bana yatagimn altina koymus ki bunuda kendi oglu buldu buldu ama is isten gecti istedigini yapti aramizi bozdu çok güzel gidiyordu mutluydum bitmesin diye ugrastim ama annesi yine aklina girdi oda annesini savununca benim elimden gelen bise kalmadi beni arayip ben annemle babamla mutluyum huzurluyum ayri eve cikmiycam diyor herkes annesinin babasinin yaninda mutlu niye evlendin diye soruyrm icimden konusuyorm neden diye bosanmak gunah bunda benim bir gunahim var mi benim vicdanim çok rahat herseyi yaptim ama tek tarafli yapmakta nereye kadar goturur ki bir evliligi annemn babamin evine geldim 2 ay oldu cikip gelmediler aramadilar ayrilmamiza herkes o kadar merakliymis ki benim bir gunahim var mi icimi çok yaktilar mutlu yuvami yiktilar hakkimi da helal etmiyorum o kadar iftira atri ki annesi kocam beni bile savunmadi korumadi ben kendimi savundum artik ama yine hala iftira atmaya devam ediyorlar ne olursa olsun bitmesini istemzdm ben de bitmesini istedim cunku inanmayan korumayan bir kocan olursa insan nasıl guvenir ki


Ümmet06
Allah şirk üzere bütün günahları affederim diyor


yuksel
sadece. tobe et icten namazını kil Allah’a yonel. rabbim insallh. hepimizi affeder


Kayıtsız Üye
selamun aleykum . küçük yasta bir hata yaptim bekar bir kizdim ve evli biriyle bir iliskim oldu bir kaç sene surdu beraberligimiz .bu kisiden bir cocugum oldu .kendisi sonrasinda evini terkedip benimle yasamaya basladi ama resmi olarak evlilikleei devam etti kadin bosanmak istemiyor fakat bu durumuda kabul etmiyor yaklasik iki yildirda baska bir sehirde cocuklariyla ailesjnin yaninda yasiyor .ben artik çok yoruldum vicdanim hiç rahat değil bir kaç kere esine donmesini gunaha girdigimizi soyledim fakat beni sevdigini soyluyor bosanmak için de ugrasiyor . ben bir yuva yiktim sebep oldum cocouk olmasaydi onlar ayrilmazlardi biliyorum simdi doğru olan ne karar veremiyorum bende çok seviyorum ama bile bile de artik gunaha giremem agir geliyor ayrilmalimiyim onlar esiyle tekrar olmasimi gerekiyor boyle bir durumda kadin istemedigi halde bosanmasi gunah midir


arifselim
Aleykum selam. Evlilikleri devam eden bir evli kimse ile birliktelik yaşamak zaten asla doğru değildir. Kendini o kadının yerine koyarak düşünürsen ki bunu düşünmüşsündür mutlaka yaptığın hatayı anlayacaksın. Bu durum hem seni hemde karşı tarafı sürekli yıpratacak ve üzmeye devam edecektir. Artık dini nikahınız kıyılmış ve evli iseniz iki evli olarak da eşi kabul ediyorsa böyle devam edebilirsiniz. Yok boşanmıyorlar ve böyle yaşamayı da kabul etmiyorlarsa en doğrusu bir an önce bitirmek olur. Ama yinede en doğru cevabı biz sana veremeyebiliriz. Çünkü senin durumunu iyice bilen kimselerin sana yol göstermesi daha doğru olur. Allah yardımcın olsun.

Okudunuz mu?  Evde köpek beslemek.. köpek balkonda olursa melek girmeme imkanı varmı?

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm bu saatte rahatsız etgim için hakkınızı helal edin.Ben altı senelik evli bir bayanım altı senedir beyim bana hiç el kaldırmayı bırakın bir kötü söz bile söylememiştir . Abisinin kızı bir çocukla kaçtı çocuk ta her türlü pislik var bunu halası geri aldı gorumceme beyi isdemedi ben kabul ettim bir ay bende kaldı ve babasına la baristirdik çocuk bu Arda ceza evindeydi iki ay önce çıktı bu yine çocuğa gitti sonra msj atıyor beni kurtarın diye beyim evden çıkıp sabaha kadar aradı bulamadı bende ister istemez kızdım benim korkum düşman edinmesi ve o gün beyim bana el kaldırdı ve len demeye başladı öğünden buyana da buz dolabı gibi oldu kız yine geldi üç gün durdu yine kaçtı beni aramayın ben 18 yaşındayım bana karşı mayın diye ve bir hafta yada onbeş gün durdu yine beni alın diye halasını aramış beyim yine gidip getirdi bir hafta önce halısında duruyordu halasının beyi yine istememiş ve beyim şu an okizla dışarda ve ikiz için yuvamız yıkıyor ne yapacağımı bilmiyorum getir buraya diyorum gelmek istersr geliriz diyor boşuna ısrar etme seni dinlemiyecegim diyor yapmam lazım eşimi çok seviyorum kısaca beyimin yegnimle yuvami yıkıyor eve gelmicegim diyor napayım ne olur yardımcı olun bana


Kayıtsız Üye
Bir kadın ben kocama kızdım diyebiliyorsa ve söylenebiliyorsa orada huzur kalmamıştır. Yada yakın zamanda kalmayacaktır.


Kayıtsız Üye
İki yıllık evliyim bir oğlum var bir yaşında ve hamileyim. Esim ve ailesi beni istemiyorlar . Yaklaşık 4 aydır baba evindeyim. Çocuğumu göremiyorum. Esimin ailesi yüzünden evi terk ettim sürekli beni asağılıyorlar küçük dusurup kimsesiz sahipsiz biri gibi davranıyorlardı esimde sesini çıkarmıyordu sahip çıkmadı bana. Dayanamadım artık bırakıp geldim. Boşança davası açmalarını bekliyorum . Ama hiç bir haber yok neyi bekliyorlar bilmiyorum lütfen ne yapacağımı bilemiyorum sabırla bekliyorum sonumun ne olacağını. Hakkımı da ona ve ailesine helal etmiyorum


Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben evliyim yurtdisinda yasiyorum kocam buraya geldi ailemle yasamaya basladik ayni evin içinde annem ve abimde vardi bizaman sonra anlasamaz olduk kocamla herseyden tartisir olduk bana ve aileme alisamadigini soledi ayri ev istedi bende biraz sabret cikacaz dedim ama edemedi ve turkiyeye gitti.sonra iki aile arasinda çok sozler oldu ve kocam anneme ve abime buyuk kufurler etti ben annemi abimi ikna etmeye çok ugrastim ama ne benim kocamın yanina gitmeme razilar nede onun gelmesine ben bosanmak istemiyorum anne olmak yuvami kurmak.istiyorum ama annem ve abimi ezerek ne gide biliyorum nede kocamı getire biliyorim ne yapacami sasirdim ustelik yeni evliyoz 2 ay bir arada kaldik annem turkiyeye gidersen hakkimi helal etmem diyor abimde seni silerim diyo kocam gelsin diyorum.annem ben karismam ama abinin basi belaya girer diyor ben ne yapacam yardim edin

Okudunuz mu?  Uyurken rüya gördüğümü hatırlıyorum fakat çamaşırımda ıslaklık göremedim bu durumda

Sabır
Erkek kız evinde hemde kızın annesi babası ile birlikte nasıl otursun böyle bir şey mi olur. olursa da sonu böyle olur.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Cok caresiz kaldim gunlerdir yazip yazmama arasindayim ama artik dayanamadim. Ben 24 yasindayim ve 2.5 senedir evliyim. Kocamla çok mutluydum onu çok seviyodum ama 8 aydir gonlumu baskasina kaptirdim. Omrumde dusunsem bir gun boyle bisey yasicam aklima gelmezdi. Nasil oldu nasıl boyle bir gunahin altina girdim anlamadim. Ustelik o adamda evli ve esini taniyorum. Cok kotu durumdayim çok vicdan azabi cekiyorum. Sevdigim sahis bana gitmeyi teklif etti. Hic kimseye haber vermeden. Allah’a çok dua ettim beni bu illetten kurtarsin daha fazla gunaha batmadan elimden tutup tekrar huzurlu mutlu gunlerime gotursun diye ama nafile. Cok seviyorum ama herseyi terk edip onunla gidersem hem eşim hem onun esi annem babam çok beddua edecekler çok ah alicaz çok vicdan azabi cekicez. Kimseye konusamiyorum lütfen bir yardim elli sonum çok kotu olucak lütfen !


arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Aklını başına al ve nefsinin esiri olma. İnsan hatalarla da olsa birisine gönlünü kaptırabilir ama insanın nefsine kul köle olması ve hem dünyasını hemde ahiretini perişan etmesi helak olması manasına gelir. Ayrıca 100 senede o kişiyle yaşarsan ömür boyu zina günahı ile yaşayacaksın. Şeytan ve şeytanlaşmış kişiler insanı en zayıf ve en hassas yerinden yakalamaya çalışırlar. Hemen tövbe et istiğfar et ve kendini toparla. Bak göreceksin Allah sana yardım edecek ve yuvana huzur dolacak. Alacağın ahlar ve beddualar bir yana Allah’ın gazabından ve cehenneminden kork! Buraya yazıp sorman bile imanının ve Allah korkusunun bir işaretidir. O kişinin sana ulaşabileceği her türlü bağı kes at. Sakın merhamet etme çünkü bu merhamet değil hem ona hemde kendine en büyük zulüm olur.


Kayıtsız Üye
Allahu teala bana kul hakkıyla gelmeyin diyor. Benden değil kulumdan af dile, eğer affederse kulum ben de affederim diyor Kur’an da


Kayıtsız Üye
Allah katında komşuların en hayırlısı komşularına en çok iyilik edendir, hadisini açıklayınız.


Kayıtsız Üye
gençliğimde çok hırsızlık olaylarına karıştım.Neden karıştığımı da bilmiyorum.Hapiste cezamı da çektim.Tevbe etmek istiyorum.Helalleşmek de istiyorum.Ama o adamları tanımıyorum.Ne yapacağımı da bilmiyorum.Ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Lisede Ve Ortaokulda Zulme Uğradım Ne Yapmalıyım

mumsema
Bildiğiniz kişilerle helalleşin ve Allahtan af dileyin yeter. Allah tövbenizi kabul etsin ve ayaklarınızı kaydırmasın.


Vatansever
Çaldıklarını bilmediğin adamların yerine fitre zekat olarak ödeyebilirsin imkanların dahilinde "insan oğlu hatakardır en hayırlısı tövbekar olanıdır" Mevlana doğru yoldan ayrilmassan ALLAH şüphesiz helallikte sana yardım edecektir


Kayıtsız Üye
Allahın Kur’an’da affetmeyeceğim dediği tek günah şirktir. Tabi bu günahtan tövbe edip Allah’a yönelirsek onu da affeder. Kul hakkını affetmeyeceğim diye bir ayet yoktur. Allah mağfireti bol olandır. Yeterki halis bir tövbe ile ona yönelelim…


Kayıtsız Üye
1.5 yıllık evliyim 6 aylık oğlum var eşimle 7 yıllık birlikteliğimizin üstüne çok severek evlendik ama ailesi beni hiç istemedi hamile kaldığımı öğrendiklerinde eşime çocuğumu aldırmam için baskı yaptılar eşimde çok cahil sürekli beni çocuk düşsün diye dövdü çok şükür sağ sağlim kocamı aldım evladımı. Oğlum doğduktan sonra kayınvalidemin çocuğu aldırtmak istediği hiç aklımdan çıkmadı çocuğuma dokunduğu zaman bie ona zarar vericekmiş gibi hissediyorum dokunmasına bile dayanamıyorum benimde çocuğumunda ne günahı vardı öyle farklı ki kalpleri eşimin babası bile karından sıkıldıysan karını değiştir diyor oysaki bizim şuan problemimiz yok ayırmaya çalışıyorlar bize zarar verdikleri için ben daha ailesiyle görüşmiceğimi söyledim eşim bana hak veriyor çocuğumu aldırtmak istedikleri için çocuğumu göstermiyorum göstermek dokunmalarını istemiyorum yardım edin bana günah oluyor mu doğurursam da görmk istemediler şimdi hakları var mı??? 😔😔😔


Kayıtsız Üye
Merhaba eşim annesi kız kardeşi lafı sözü ile beni aşırı derecede kırıyor bazen küfür bazen vuruyor evde kaynanam laf sokup duruyor sabrım kalmadı ne yapmalıyım eşim her kavgada boşarım diyor


Kayıtsız Üye
Selaminaleykum…ben yeni ayrildim esimdem hiç istemeyerek.esimi çok seviyorum fakat eşim duzenli iste calismiyordu ama eline para gecse eve cocuklarina harcardi tum bos vakitlerini bize ailesine harcardi fakat duzenli ise gitmez aile maddi konularimiza buyuklerimiz destek cikardi.esimle sürekli kavga ederdik esimli iletisim eksikligimiz var psikolojik ve duygusal siddet vardi bizde asla beni sevdigini soylemez ve sordugumda ise seni sevmiyorum derdi ciddiyim derdi ben buna inanmaz evliligimi maddi manevi yuruttum ve basimiza bir olay geldi hakli oldugum halde beni çok kotu dovdu ve ben o gunden sonra bosanma karari aldim ve ayrildim ayrildiktan sonra hiç istemicegim bir olayin içinde buldum kendimi arkadaşim bu psikolojik bunalimimdan yararlanip sevgili olmustuk esi bir sekilde ogrendi ve onlar bosaniyolar ben bu durumda olmak istememistim yuva yikan biri olmak istememistim vebali bana kaldi bu vebal o kadar agirki intihar ettim defalarca beceremedim tobe namazı kildim salavati tefriciye cektim ama bu vebali odemek bana yetmedi ne olebiliyorum ne yasayabiliyorum Allah rizasi için yardim edin ne yapmaliyim….


vel Fecr
< Selaminaleykum…ben yeni ayrildim esimdem hiç istemeyerek.esimi çok seviyorum fakat eşim duzenli iste calismiyordu ama eline para gecse eve cocuklarina harcardi tum bos vakitlerini bize ailesine harcardi fakat duzenli ise gitmez aile maddi konularimiza buyuklerimiz destek cikardi.esimle sürekli kavga ederdik esimli iletisim eksikligimiz var psikolojik ve duygusal siddet vardi bizde asla beni sevdigini soylemez ve sordugumda ise seni sevmiyorum derdi ciddiyim derdi ben buna inanmaz evliligimi maddi manevi yuruttum ve basimiza bir olay geldi hakli oldugum halde beni çok kotu dovdu ve ben o gunden sonra bosanma karari aldim ve ayrildim ayrildiktan sonra hiç istemicegim bir olayin içinde buldum kendimi arkadaşim bu psikolojik bunalimimdan yararlanip sevgili olmustuk esi bir sekilde ogrendi ve onlar bosaniyolar ben bu durumda olmak istememistim yuva yikan biri olmak istememistim vebali bana kaldi bu vebal o kadar agirki intihar ettim defalarca beceremedim tobe namazı kildim salavati tefriciye cektim ama bu vebali odemek bana yetmedi ne olebiliyorum ne yasayabiliyorum Allah rizasi için yardim edin ne yapmaliyim…. >
yaptığınız haraketleri hiç tasvip etmiyorum .

Okudunuz mu?  Sınavda kopya çektim ne yapmalıyım?

evli bir adamdan yardım alıyorsunuz ki zaten haram bir iş. birde eşinden gizli yapıyorsunuz bu apayrı birşey. resmen fitne olmuşsunuz.

ama burda yapılması gereken intihar etmek değil.

1.si o adamlar ilişkinizi şuandan itibaren kesmelisiniz. konuşmaya devam ederseniz tevbeniz zora girer.

2.si Tevbe etmeye devam etmelisiniz. tabi cicim günler sizi beklemiyor. akıllı bir insan zaten yaptıklarından pişman olur hesap gününü düşünür.
Allahın sizi affetmesi için tevbeden vazgeçmeyin. bir umut olarak tutun. bundan sonraki hayatınızda islamın asıllarını koruyun yaşatın. Allahın istediği bir kul olmaya çalışın. cennet çöplük değil. cennete bu dünyasını islam için feda edenler girecek inş.

3.sü intihar çözüm değil. intihar eden isyandan direk zaten cehenneme gidiyor. parmağına çakmak tut o ateşe dayabildiğini düşünüyorsan, birde cehennemi düşün.

Fecr Suresi, 23. ayet: O gün, cehennem de getirilmiştir. İnsan o gün düşünüp-hatırlar, ancak (bu) hatırlamadan ona ne fayda?

Zümer Suresi, 71. ayet: İnkar edenler, cehenneme bölük bölük sevkedildiler. Sonunda oraya geldikleri zaman, kapıları açıldı ve onlara (cehennemin) bekçileri dedi ki: "Size Rabbinizin ayetlerini okuyan ve bugünle karşılaşacağınızı (söyleyip) sizi uyaran elçiler gelmedi mi?" Onlar: "Evet." dediler. Ancak azap kelimesi kafirlerin üzerine hak oldu.


Allahın affetmeyeceği günahlar, yuva yıkmanın günahı, Allahın affetmediği günahlar

Bu kategoride yer alan Neden bu dualar kabul olmuyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul Hakkı Dışında Allah’ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.