Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ?

Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ?

Zeor
Evet konumun başlığı bazı şeyler.Örneğin vücuda zararı dokunan şeyler kola ve cips.Bunları yemek günah mıdır?Vücuda ne ölçüde zarar verir?Bile bile yersek dinden çıkar mıyız?Kilo almak için yenmesi caiz midir?
Her soruma teker teker cevap verirseniz daha yararlı olursunuz.
Konuyu daha öncede açtım kapatıldı lütfen kapamayın herkes sorularına saygılı olun belki haddimi aşıyorum ama merak ediyorum.Hata yaptıysak affola..


Cevap: Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ?

»чυϞυѕ«
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Kola ili ilgili olarak "Haram"dır diyebilecek bir kanıt yok.Ancak "Helal" olduğuda söylenemez.Çünkü içinde bugüne kadar atılan bir çok iddia var.Ve insan da Şüphe uyandırıyor.Bir Mümin için şüphe,ondan uzak durmak için iyi bir nedendir.

Okudunuz mu?  Şifa ayetlerini arıyorum


Cips içinde şunu söyleyebilirim; Yağ içmekten farksız’dır.Yine Helal ve Haram ile ilgili bir delil yok tavsiyem her ikisini de tüketmemen…


Cevap: Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ?

Zeor
Cipsi kilo almak için tüketiyorum, kola yerine fanta gibi içinde ne olduğu belli(meyveli-narlı vs.) şeyler içersem , kötü bir mümin mi olurum?


Cevap: Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ?

»чυϞυѕ«
Kardeşim kiloyu illa "Kola" mı yapıyor? Git pekmez ye vişne reçeli ye.

Kimsenin elinde haram mı? helal mi? kesin bir delil yok ama kola ilk olarak hamile kadınlar için ilaç olarak çıkmış.Bu bakımdan içinde alkol olma ihtimali var.

Okudunuz mu?  Namazın kabul olması için idrar iç çamaşırda avuç içi kadar bir alanı geçmeyecek değil mi?

Ya da sana bir örnek bir bardağa kolayı koy,güneş,önünde 2 gün beklet,sonra beyaz kurtları görürsün üzerinde.Bunu görmen seni caydırabilir.

Tek Kelimeyle Tüketme Derim.


Zeor
Kola demedim zaten cevabı iyi okursan oraya cips yazdım çünkü çok fazla yağ barındırıyor.Kilo almanın kolay yolu olabilir.Kola ise ferahlık ve zevk için,Kola yerinede fanta filan içsem caiz midir?Caiz midir derken hani kötü bir mümin mi olurum?

Cevabı dikkatli okuyalım lütfen


»чυϞυѕ«
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla


kardeşim bana göre caiz değiL ALLAH bilir dediğim gibi kilo almak istiyorsan pekmez ye vişne reçeli ye daha doğal yolları tüket


ikindi
sana kilo alman için vir tavsiye ben böle yaklasik 16 kilo aldim. yemek ye ama karnini doldur.2saat bekle sonra spor yap en iyisi spor salonunda yaklasik 1,5 saat daha fazla yapman zararli olabilir. sonra eve geldinde yine yemek ye yani yine karnini doldur

Okudunuz mu?  Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

musab
yunus kardeşim bana göre sana göresi felan olmaz bunun.kolaya haramdır diyemeyiz.kimse diyemez delil yok çünkü.sadece şüpheli diyebiliriz.şüpheliden kaçmakta takvadandır.cips içinde aynı şey geçerli.neden günah olsun.


islamyolu
Arkadaşlar her sağlığa zararlı olan şey Haram değildir. hatta İçinde alkol tesbit edilen her içeceğe ya da yiyeceğe haram da diyemeyiz.
Kola , Gazoz gibi içeceklere Haramdır demek büyük mesuliyet ister. çünkü Kolanın içindeki maddeleri bilmek gerekir. Alkol var isede o çözünmesinden dolayıdır. ve alkol sarhoş edici özelliğini kaybetmiştir. Yani aslını kaybetmiştir. içmek caiz değil demek veya haram mekruhdur demek yanlıştır. kesinliği olmadıgı için..

Okudunuz mu?  İçim sıkılıyor kendimi hep dışlanmış hissediyorum Allah'a yakın olmak istiyorum

cipse geldigimiz zaman. Cipsi domuz yağı ile yapmadıgı sürece bir sakınca yoktur. cipste sorun olursa misal Patetes cipsinde. O zaman patates kızarmasıda caiz olmaz. yağ konusuna gelince. sağlığa zararlı olabilir. ama caiz değil gibi şeyler demek kesinlikle yanlıştır. bir şeker hastası veya bir tansiyon hastası şeker gibi yağ gibi kendine zararlı olacak şeyleri tüketmesi o zaman buna haram mekruh demedigimiz gibi. bunlarada öyle bir söz diyemeyiz. Sağlığa her zararlı olan şey haram değildir.


»чυϞυѕ«
< Arkadaşlar her sağlığa zararlı olan şey Haram değildir hatta İçinde alkol tesbit edilen her içeceğe ya da yiyeceğe haram da diyemeyiz >
< Kola , Gazoz gibi içeceklere Haramdır demek büyük mesuliyet ister çünkü Kolanın içindeki maddeleri bilmek gerekir Alkol var isede o çözünmesinden dolayıdır ve alkol sarhoş edici özelliğini kaybetmiştir Yani aslını kaybetmiştir içmek caiz değil demek veya haram mekruhdur demek yanlıştır kesinliği olmadıgı için

Okudunuz mu?  Yecüc ve mecüc ne demek

cipse geldigimiz zaman Cipsi domuz yağı ile yapmadıgı sürece bir sakınca yoktur cipste sorun olursa misal Patetes cipsinde O zaman patates kızarmasıda caiz olmaz yağ konusuna gelince sağlığa zararlı olabilir ama caiz değil gibi şeyler demek kesinlikle yanlıştır bir şeker hastası veya bir tansiyon hastası şeker gibi yağ gibi kendine zararlı olacak şeyleri tüketmesi o zaman buna haram mekruh demedigimiz gibi bunlarada öyle bir söz diyemeyiz Sağlığa her zararlı olan şey haram değildir >

Öncelikle yazılarımı iyice okusaydın keşke kardeşim.Ben sağlığa zararlı olduğu için içme demedim.Sadece kendi fikrime göre içinde o kapaklarında yazan maddelerin olmadığı ne malum ? Bir müslüman için şüphe en caydırıcı sebeptir.

Okudunuz mu?  Ziynet Ne Demek?

islamyolu
< Öncelikle yazılarımı iyice okusaydın keşke kardeşim.Ben sağlığa zararlı olduğu için içme demedim.Sadece kendi fikrime göre içinde o kapaklarında yazan maddelerin olmadığı ne malum ? Bir müslüman için şüphe en caydırıcı sebeptir. >
o yazıyı ben sana kasıt yazmadım zaten kardeş. Tabiki şüpheden kaçmak takvadır. şüphelendiğin şeyi yapmayacaksın.


»чυϞυѕ«
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

< o yazıyı ben sana kasıt yazmadım zaten kardeş Tabiki şüpheden kaçmak takvadır şüphelendiğin şeyi yapmayacaksın >

Tamam kardeşim kusura bakma hakkını helal et.


mustafaocak61
< sana kilo alman için vir tavsiye ben böle yaklasik 16 kilo aldim yemek ye ama karnini doldur2saat bekle sonra spor yap en iyisi spor salonunda yaklasik 1,5 saat daha fazla yapman zararli olabilir sonra eve geldinde yine yemek ye yani yine karnini doldur >
Aman inşirah kardeşim böyle yapma. Çünkü beden yorulunca birde mideyi doldurup yorarsan, ALLAH muhafaza şeker hastalığına yakala bilirsin. Şu halde şu anki sağlığın için ALLAH’a şükret

Okudunuz mu?  Allah'ın rahmetinden umut kesmemek ile ilgili hadis ve ayetler

what
Taşıdığımız bu beden Allah ın bize bir emanetidir ve bizde bu emanete en sağlıklı ve iyi bir şekilde bakmak zorundayız.Bu yüzden bize acı veren,şüpheli,zararlı şeylerden uzak durmamız gerekir.Şüpheli olan yiyecek ve içeceklerin içinde zararlı maddeler var demektir,zararlı maddeler ise haram,haram maddelerde sağlığa zararlıdır.Tükettiğimiz ve tüketeceğimiz yiyecek içeceklerin içeriğine dikkat etmek zorundayız.Helal gıda tüketmek farz-ı ayn dır.Üretilen şeye bir damla dahi alkol katılmış olsa bile bu haram ve günahtır,"bir damladan sarhoş olmayız o halde ne olacak ki"diye düşünüyorsanız tamam sarhoş olmazsınız fakat ya günah.Siz bu üretilen şeyi istediğiniz zaman kullanırken içinde bulunan bir damla alkol bu durumda size "damlaya damlaya göl olacak"(günah=yedikçe çoğalan günah).Risale i nur talabeleri bu konuya,şüpheli şeylere çok dikkat ederler,şüpheli olan şeylerin çoğunu araştırıp tespit etmiş durumdalar ve şu an kolayı çikolatayı,gofreti ve birçok şeyi kendileri helal şekilde yabancı,haram ve şüpheli maddeler koymadan üretip duruyorlar.Koruyucu madde bile koymadıkları ve ürettikleri yiyeceklerin üstünden iki ay geçince bozulduğu için yiyecek ve içecekleri sipariş üzerine yapıyorlar.Çok şükür biz kahvaltılık çikolatayı da,normal çikolatayı da,iftarda içtiğimiz kola ve sodayı,kurabiye ve bunun gibi birçok şeyi sipariş üzerine helal olanlarını alıyoruz.Normalinden iki kuruş fazla ama diğerlerinden çok daha güzel yapılıyor.Sadece kola biraz renksiz ve değişik o kadar.Şüpheli olan tavukları bile tüketmiyoruz,helal kesim olmayan tavuklar da var.Tekrar söyleyeyim yediğimiz şüpheli yiyecekler günahlarımızı damlaya damlaya gölleştiriyor ve o madde 40 gün boyunca vucutta dolaşıp depolanıyor.Ardından tam kırk gün boyunca insanı gaflete düşürüp dinden soğutuyor.Bu yazılanlar tespit edilmiş ve irfan dergisinde yayınlanmıştır.

Okudunuz mu?  Kur'an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım.

Buyrun sizlere helal sertifikası almış rahat gönülle yenilebilir markalar

Bunların dışında helal olan yiyecek içecek markalarını bulmak isterseniz gimdes sitesine girebilirsiniz.


mustafaocak61
what kardeşim bütün bunlar için ALLAH razı olsun. Lakin canımızı sıkan bir durum var. Ülkemizde bu ürünlerin neredeyse tamamı favori değil. cocacola, pepsi, loreal, maggi, mcdonalds, dove, hacı şakir, sprite, cappy vs.
ALLAH bizleri böyle şerlerden uzak eylesin!

Okudunuz mu?  Arkadaşlık İlişkileri.

Zeor
Cevaplarınız için teşekkürler


Kayıtsız Üye
Niğde gazoz iç kardeşim.glikoz yok.helal sertifikası var


Kayıtsız Üye
Kardeşim bu vücut bizim değil. Allah’ın bize emaneti.Vücuda zarar veren şeylerden kaçınmalıyız.Cips kola gibi şeyler zararlı. Bu vücuda zarar vermek bizim ne haddimize.


cips yemek caiz mi, cips haram mı, cips yemek günah mı

Bu kategoride yer alan Takıntı hastasıyım.sürekli aklıma kötü şeyler geliyor. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cips yada kola gibi vücuda zararı da olabilecek gıdaları tüketmek doru mudur ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.