Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:47
sizden05
Abone

Kur’an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım.

Kur’an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım.

islamyolu
Merak ettiğim bir şey var bu uzatmalarda Bazı hocalarımız AAmenarrasulü diyor. bazıları eemenarrasulü diyor yani Uzatmalarda AA diye uzatanlar var , kimiside Uzatmaları ee diye uzatıyor.

şimdi misal olarak İnne demek Muhakkak demek. İnna demek biz demek. Kevser süresinde "Şüphesiz biz, sana Kevser’i verdik. İnne diye uzatılarak Kullanılsa anlam değişiyor.

Okudunuz mu?  Lev enzelnâ'Da geçen esmâül husnanalar nelerdir

bu uzatmaları ben normal olarak ince ”A” harfi olarak kullanıyorum. yani Laaaa İlahe illAllah. derim tevhidi. Ama İmamlardan dinleyince Leeee diyorlar. Özellikle Arap Hocalardan da dinleyince böyle diyorlar. La demek hayır yok demek. Leee oluncada anlam değişiyor. Hatta . Cübbeli Ahmet hoca da Laaa diyince Ağzınızı sonuna kadar açın demişti. yoksa tehlikelidir diyordu.

Okudunuz mu?  Birine küfür ettim çok üzülüyorum

bu uzatmalarda aklıma şüpheler girmeye başladı.

ikinci olarak ta diyecegim. Arapcada ”ü” harfi yok diyenlerde var . var diyen hocalarda var. Ama Arap imamlardan dinleyince Unzile diyorlar. Ünzile demiyorlar. Bizimkilerdende Güvenilir hocalardan ü harfini kullanan çok var. Tamam u-ü karışımı bir harf çıkması lazım oldugunu biliyorum ince harflerde. Ama direk Ü diyenlerde var. Direk U diyenlerde var. yani MU’MİNUN Diyen var MÜ’MİNUN diyen var.
bu farklılıklar nerden kaynaklanıyor. bunun doğrusu nedir. bilen arkadaşlar söylerlerse çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Evlilik konusu ve akraba çevre baskısı

Cevap: Kur’an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım.

mumsema
hemze asla "a" diye okunmaz. "e" diye okunmalı. Arap dilinde "ü" harfi yok "u" olması gerekir.
Allahü ekber yerine, Allahu ekber gibi
Bütün arap kurraları dinleyin bu göreceksiniz.


Cevap: Kur’an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım.

islamyolu
< hemze asla "a" diye okunmaz. "e" diye okunmalı. Arap dilinde "ü" harfi yok "u" olması gerekir.
Allahü ekber yerine, Allahu ekber gibi
Bütün arap kurraları dinleyin bu göreceksiniz. >

Hocam Kur’an okumayı en güzel araplar bilir demek biraz yanlış olur. tekrar dedigim gibi o zaman İnnee diye söylersek şüphesiz (Muhakkak) anlamı çıkıyor. İnnaa dedigimizde Biz anlamı çıkıyor. tabiki oradaki ” a ” harfi bildigimiz kalın a değil ince şekildeki a dır. hiç bizim dille söyledigimiz Kaafir lafzını Keefir denilmesi uygun mu. uzatmalardada u ile ü sesi arasında bir uzatma yapılacagını biliyorum tabiki ince Harflerde. kalınlarda u harfi ile.

Okudunuz mu?  Oruç da niyet etmeyi unutursak kabul olmazmı?

hemze zaten yalın halde üstün lü bulunursa e diye okunur. onda bir şüphe yok. Ama uzatma olursa eee diye uzatılması Anlamı bozuyor. Tevhiddeki gibi leeee diye uzatsan hiç bir anlam olmuyor. laaaa diye uzatsan yok anlamı çıkıyor. Yani Allahtan başka ilah yoktur. leeee olursa iş değişiyor. anlam bozuluyor.

Okudunuz mu?  Namazda Rabbena lekel hamd hamt demek

Cevap: Kur’an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım.

Ravza Sevdam
Ben Kur’an Kursuna Gittiğimde İmam Hiç Ü diye okumuyordu hep U diye okuyordu.Bize de öyle öğretti ama şimdi ablam açıktan İmam Hatip okuyor ona da hocaları ü-u diye okutuyorlar. bence En iyisi Şeyh Mahir Muaykili’den dinlemek ve öğrenmek.

Bu kategoride yer alan Hangi durumda istimna yapılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an da Uzatma harfleri ile ilgili yardım. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.