Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Evlilik konusu ve akraba çevre baskısı

Evlilik konusu ve akraba çevre baskısı

yalanhayat
ben 26 yaşında olacagım kısmetse sülale de bekar kişi az kaldı diyebilirim çogu evlendi çogu nişanlı haliyle gözler bana dönüyor çogu zaman ben kendi fikirlerimi ve nasıl eş aradıgımı dedigimde bu kafa ile sana kimse kız vermez hangi devirdeyiz diyorlar şaka gibi bunu diyen öz dayım yengem defalarca kuran-ı Kerim okumştur yengem bana hak verir dedim ama bana dedigi ben kira sıkıntısı çok çektim kızlarımı versem evi olmayan adama vermem dedi ne yani dedim adamlık iman karakter sizin gözünüzde hiç mi yok dedim ben dügün yapacak isem kadın erkek ayrı olur herkes rahat bir şekilde eglenir kimse rahatsız olmaz bu yobazlık ise yobazım dedim benim ALLAH kalbimi biliyor bu düşüncemden vazgeçmem asla dedim bekar olarak öleceksem bu günah ise beni yola süren Kız ana babalarının yatacak yeri zaten yoktur Rabbim eğer bu düşüncemden dolayı bana azabı layık görüyorsa razıyım imanımdan vazgeçmem ben bu ve buna benzer tartışmalar olacagını bildigim için akrabalarımdan uzak duruyorum çünkü konu hep oraya gidiyor bende bunalıyorum ne yapmam lazım arkadaşlar islami düşüncelerim oldugu için kimse de kızını vermiyor yada akrabalar ile böyle tartışmalar çıkıyor akıl verin lütfen

Okudunuz mu?  Bedirdeki sancaktarlar

Yorum: Evlilik konusu ve akraba çevre baskısı

Tevbe
Anladığım kadarıyla sadece düğünü ayrı istediğiniz için mi size kız vermiyorlar ? Bunu aile içinden başka yani istediğiniz kızın ailesi ile konuştunuz mu ? İslami düşünce dediğiniz şeyi yazınızdan pek anlayamadım ama eğer Türkiye’de yaşıyorsanız herkes evladı İslam’ı yaşasın ister. Öncelikle evliliğe niyet edelim ve allah-ü Tealadan karşımıza hayırlı bir eş çıkarmasını dileyelim, isteyelim. allah-ü Teala tüm bekar kardeşlerimize sabırlı, güzel ahlaklı eşler nasip buyursun.

Bu kategoride yer alan Karı Koca arasında ilişki olmazsa dini nikah bitermi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik konusu ve akraba çevre baskısı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.