Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:17
sizden3
Abone

Oruç da niyet etmeyi unutursak kabul olmazmı?

Oruç da niyet etmeyi unutursak kabul olmazmı?

halibey64
oruç tutunca bazen niyet etmeyi unutabiliyoruz ben sahur yemeği yemek niyettir diye biliyorum cevaplarsanız sevinirim efendim.


Cevap: Oruç da niyet etmeyi unutursak kabul olmazmı?

mum
Sahura kalkan kişi niyet etmiş sayılır ayrıca dil ile bir niyet etmesine gerek yoktur.

Okudunuz mu?  Kurumuş necis maddenin yayılması hakkında

Oruç tutma niyetiyle uyudum ancak niyet etmeyi unuttum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim bir kaza orucum vardı bunu da ramaz gelmeden tutmak istedim… su itim biraz sonra yatakta uzandım ve uyudum su an oruçluyum..
Aklıma takılan şey ise ben orucumu tutmayı niyetlendim ancak niyet etmeyi unuttum yani zaten oruç tutma niyetim var dı ama niyet etmeyi unuttum.. şu anda öğlen saat 16.08 yine niyet ettim.. acaba orucum kabul olur mu

Okudunuz mu?  Babam Ve Ailesiyle Görüşmek Zorunda Mıyım?

Yorum: Oruç da niyet etmeyi unutursak kabul olmazmı?

arifselim
Aleykum selam. Oruca kalbin ile niyet etmen yeterlidir. İmsaktan sonra bir şey yiyip içmemişsen orucun geçerlidir. Niyetin asıl yeri kalptir ve orucun sahihtir. Allah kabul etsin.

Bu kategoride yer alan Allah adaletli mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç da niyet etmeyi unutursak kabul olmazmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.