Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:45
sizden05
Abone

Bir yeri çok seviyorum manasında şuraya kurban olayım demek küfür müdür?

Bir yeri çok seviyorum manasında şuraya kurban olayım demek küfür müdür?

Millennium
Boyle laflar soyleyenlere durumu nasıl aciklamaliyiz?


Cevap: Bir yeri çok seviyorum manasinda suraya kurban olayim demek kufur mudur?

ser-a
1-Söz ve amellerimizdeki ifrat ve tefrite götüren aşırılıklardan sakınmalıyız.Bir şeyi sevebiliriz ama bir şeyi çok sevmenin,Allah sevgisini ve ahiret sevgisini unutturacak ölçüde olmasından da korkmalıyız.Bu yüzden seveceksek ölçülü olmalıyız.Çok sevdiğin şey bir gün gelir en nefret ettiğin şey olabilir.Bir şeyi çok sevmek ayrıca o şeyi putlaştırmaya,sevilemeyecek taraflarını da görmemeye yani körlüğe sebep olan bir aşk hastalığına götürebilir.
2-Kurban olayım meselesi de tefrite dayanan çok sakıncalı bir sözdür.Çünkü kurban olmak insana mahsus bir şey değildir.Ayrıca kurban olunacak canlılar da sadece Allah için kurban olur.Kişiye yada Allahtan başkalarına kurban yoktur.Olursa,bu kurban mındar olur ve şirk amele sokar.
Sözün özü ifrat ve tefrite götüren söz ve amellerimizi vahye ve nakle göre düşünüp,akla göre değerlendirmeliyiz.

Okudunuz mu?  Elele dolaşırken gelen sıvı yıkanmayı gerektirir mi?

"İnsanlardan kimi de ALLAH’tan başka şeyleri O’na eş tutuyorlar da onları, ALLAH’ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin ALLAH sevgisi daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuvvetin ALLAH’a ait olduğunu ve ALLAH’ın azabının gerçekten çok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı." [Bakara: 165]

Okudunuz mu?  Küfre düşeni Allah affeder mi?

Essalemü Aleyküm.


Cevap: Bir yeri çok seviyorum manasinda suraya kurban olayim demek kufur mudur?

beyatlı
kurbanın asıl manası’yaklaşmak,yakınlaşmak’ anlamına gelir.sana kurban olayım derken aslında senin yanında olayım,sana yakın olayım diyoruz.Eğer bunu manasını bilip de bu anlamda söylüyorsan günah olacagını sanmıyorum.

Okudunuz mu?  Annem veya babam birinin çocuğunu kınarsa aynısı onlarında başına aynısı gelirmi

Cevap: Bir yeri çok seviyorum manasinda suraya kurban olayim demek kufur mudur?

Millennium
Sagolun bilgi için, peki "birisine hayranim, hastayim" demek de ayni druma girer mi?


Kayıtsız Üye
eywAllah sayenizde öğrendim

Bu kategoride yer alan Zina eden ve tövbe eden kişi ile hiç etmemiş kişi bir tutulur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir yeri çok seviyorum manasında şuraya kurban olayım demek küfür müdür? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.