Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:30
sizden95
Abone

“Ezandan rahatsız oluyorum” demek küfür müdür? Münafıklık belirtisi midir?

"Ezandan rahatsız oluyorum" demek küfür müdür? Münafıklık belirtisi midir?

Çaylak2017
Camiinin yakınında oturan bazı kimseler sabah ezanından rahatsız olduklarını belirterek ezanın sesini kıstırmışlar. Başka bir yerde ise yerleşim yerine uzak bir yazlık sitede (en yakın köy birkaç km uzakta, camiinin ezan sesi duyulmuyor) sitenin bazı sakinleri "yazlık sitenin hoparlör sisteminden ezan okutalım" diye bir öneri getirmişler; fakat çoğunluk şiddetle karşı çıkmış. Bu kişilerin söylediği küfür müdür, münafıklık belirtisi midir? Aydınlatırsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  3 Kere Cumaya Gitmedim !

Yorum: "Ezandan rahatsız oluyorum" demek küfür müdür? Münafıklık belirtisi midir?

mum
Kişi ses tonundan rahatsız oluyorsa küfür olmaz. Babam alim ve hayatımız günümüz ezanla başlar ve biter ama cami minaresi tam balkona bakıyor ve sesi aşırı yüksekti. Ezan okunduğunda bebek korkuyordu. Ezanı kısın demekte dini ve ahlaki ne gibi sakıncası olabilir ki?
Fakat ezan dini bir semboldür ve sırf dini bir vecibe olduğu için rahatsız olmak küfür olmasa da kafir ve münafıkların yaptığı iştir.

Bu kategoride yer alan İmam Hatip Liselerinden Ne Meslekler Olunur ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

“Ezandan rahatsız oluyorum” demek küfür müdür? Münafıklık belirtisi midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.