Anasayfa
6 Şubat 2023, 22:37
sizden95
Abone

Parfüm satmak ve kullanmak

Parfüm satmak ve kullanmak

murat01
Parfümlerin çoğunda alkol vardır bilindiği gibi , açık parfümlerde de mevcut bunları satmak ve kullanmakta (sağlık açısını da göz önünde bulundurursak) dinimizce bir sakıncası var mı acaba ?


Cevap: Parfüm satmak ve kullanmak

maximilian
Hanımların evde kocalarına karşı günümüz şartlarında piyasada yaygın olarak satılan alkollü parfüm kullanmalarının hükmü nedir?

Okudunuz mu?  Ölü Ruhu 7 (yedi) Gün Eve Gelirmi ?

Mümkün oldukça alkollü nesneleri evlerimize sokmayalım. Ama parfümdeki sorun sadece alkol değildir: Çeşitli hastalıklara da neden olduğu tahmin edilmektedir: Bunu da göze almalıyız. Her halükârda alkollü olduğu için kullanılan parfümün namaza mani olması söz konusudur. Kullanılan bölge yıkandıktan sonra namaz için de bir sorun kalmaz. Allah’a emanet olunuz.
N.YıldızHoca
——————————-

Okudunuz mu?  Şehit Olmak İçin İllaki ?

Alkollü parfüm elbiseye sıkmak suretiyle kullanmak namaza mani midir? Yatakta yattığın elbise ile namaz kılınabilir mi?

Selamünaleyküm. Alkollü parfüm için namaza yüzde yüz engeldir diyemeyiz. İhtiyatlı olmak gerektiğini söyleyebiliriz. Üzerine gözle görülen bir necaset bulaşmadıkça da yatakta yatılan elbise namaza mani değildir.

Okudunuz mu?  Doğmamış çocuğun üzerine yemin etmek

Cevap: Parfüm satmak ve kullanmak

halilcan
alcohol free(alkolsüzdür) yazar kaliteli parfumlerde onlarda sıkıntı olmasa gerek


Cevap: Parfüm satmak ve kullanmak

kerze
murat
hanefi mezhebine göre alıp satmakta sorun yok


yusuf_y
Şafi mezhepine göre parfume namaz kılınmaz.
Hanefide ise caizdir.


Kayıtsız Üye
Safii ye göre :
Alkol olan parfüm kullanmak namaza mani midir ? Cuma ya gitmeden önce pafum kullanıp gittim
Parfum içindekiler yabancı isimler var .

Okudunuz mu?  Dinde Penis protez caiz mi

arifselim
Bu konuda en hassas ve sert görüşe sahip olan şafii mezhebidir. Şafii mezhebine göre, üzümden olsun başka maddelerden olsun imal edilen her türlü alkolün azıda çoğuda haramdır ve necistir. Bu konuda şafii kaynaklarında geçen hükmün özeti şu şekilde izah edilmiştir:

Okudunuz mu?  Birisinden nasıl helallik isteriz?

– Esas hüküm bu olmakla beraber, ilaçlara ve kokulara katılan (esans, parfüm ve benzeri şeyleri kullanıma elverişli hale getirebilmek amacıyla) az miktardaki katkı maddeleri, necis olsalar bile görmezden gelinebilecek ve affedilecek necasetlerden sayılmıştır. (el-Cezeri, el-Mezahibu’l-Erbaa, 1/19; Mehmed Keskin, Büyük Şafii İlmihali, s. 504)

Bu kategoride yer alan Kopya çekmek hakkında soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Parfüm satmak ve kullanmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.