Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:49
sizden07
Abone

İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir?

İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir?

qwert12380
İsrail mallarını kullanmak veya satmak caiz midir? Lütfen alıntı yapmadan direk cevap yazın.


Cevap: İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir?

mum
Yahudi ve Hıristiyanların mallarını almak ve satmak dinen caizdir.
Fakat Müslümanlara zulmeden milletlerin mallarını alıp onlara destek vermek ahlaken uygun değildir.


Yorum: İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm israil malı (yahudi malı) almak,yemek,içmek,kullanmak bir müslüman için uygun mudur? Helal olur mu haram mı olur günah yazılır mı

Okudunuz mu?  Sadece Abdest Aldıktan Sonra Oluşan Gaz Sıkıştırması

Yorum: İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir?

ACİLSERVİS
Zaten bir üstte caiz olduğu yazmıyor mu ? İlk sorudan farklı bir şey sormuyorsun


AcizKul0
Selamın Aleyküm.Ben İsrail malı cips aldım
Açtım yerken aklıma geldi ama parasını verdiğim için yemeye devam etmiştim.
Çok mu günahtır…

İsrail malını unutarak aldıktan sonra yemesi/kullanılması caiz mi günah mıdır?


ACİLSERVİS
Hangimiz günahtır dediki çok mu günah diye soruyorsun. Yiyebilirsin günah değildir


Can42928
Arkadaşlar google,facebook,youtube gibi uygulamalar israil malı.Bu uygulamalara girince israile azda olsa para kaynağı sağlanıyor.İsraillilerin yaptığı katliamlar ortada.Böyle uygulamaları kullunmak insanı dinden çıkarır mı ? yoksa harammı ?

Okudunuz mu?  Kadir gecesi edilen dualar kabul olur mu

Kayıtsız Üye
Mumsema arkadaşlar benim sorum olacaktı şimdi israil katliam yaptı ya şimdi israilin ürettiği malları kullanmak günahmıdır bazı din adamları her aldıgımız malın kurşun mermi bomba olarak filistin müslümanlarına dönüyor bu malları kullanmak günahmıdır ben haberleri çok okumadığım için israilin filistine yaptıgı katliamı dün yani 17.08.2018 tarihinde öğrendim ve düne kadar demek olar ki hep israil malı kullandım ve bilmiyordum bundan 1 afta öncede annem ve babam bir telefon aldı duydugum kadarıyla üstünde kamera olan telefonların patenti israile aittir yani telefonu ve malları aldıgımıza gore filistinin hakkına girdikmi söyledigim gibi katliam olduğunu bilmiyorduk ben içimi rahatlatmak için böyle diyorum "biz kendimiz için parasını vererek bir şey alıyoruz bu parayı yanlış kullanan israil bu durumda ben ne yapabilirim ki" bu fikrim dogrumu yanlışsa katliamın olduğunu ogrenmeden önce ve sonra aldıklarımızdan dolayı sorumlu olurmuyuz şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Allah kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bilir ama bunu kaderine yazar mı ?

ACİLSERVİS
Yahudi malı kullanılıp yenilebilir haram yok ama vicdan olarak rahat değilseniz kullanmayın.


Kayıtsız Üye
1.yani israil mallarını kullanarak filistinin hakkına mı girmiş oluyoruz 2.peki ya katliamın olduğunu bilmeden önce aldığımızdan dolayı sorumlumuyuz şimdiden teşekkürler


ACİLSERVİS
Yanlış bilen biziz doğru yazan yere gidip neden sormuyorsun. Biz haram mı dedik ki sen öncesini soruyorsun. İsrail mallarıyla ilgili internette on binlerce yazı bulabilirsin. Her okuduğuna inanamazsın yardım veya bağış yapıyorlarsa kanıt göster herkes faydalansın bizde caiz olmaz diyelim. Sorularla islamiyette de on yerde caiz olduğuna dair yazı gösterebilirim. Sende okumamış olman imkansız.
Bizi deneme. Nereye güveniyorsan sorunu oraya sorman daha doğru olur.

Okudunuz mu?  Bebek için istihareye yatmak istiyorum sizce bu doğru olurmu ?

Kayıtsız Üye
peki o 10 yeri bana gösterebilirmisin içim rahatlasın şimdiden teşekkürler


Kayıtsız Üye
ama sonunda yazıyorki "Eger bir silah ve ya malın Müslümanların aleyhine kullanılacağı kesin ise, onun imalatında yada alım satımında bulunmak helal olmaz.(Bir şeye sebep olan onu yapan gibidir.) kuralına göre sorumlu olur. diyor bunu nasıl açıklıyorsunuz

Okudunuz mu?  Şeytana küfür etmek günahmı?

Kayıtsız Üye
Vicdani basit bisey gibi bahsediyorsunuz ama bu zulme riza kapsamina girmez mi?Vicdani ama basit degil!

Turkiye zaten atilip tutuldugu gibi guclu bir dunya devleti degil,mubarek gorulen zamanlarda dahi (ramazan ayi vb)Israil denenler zulumde en ilerilere gittigi halde Turkiye den oflezik sesler disinda bir şey cikmiyor!

Okudunuz mu?  Namaza ilk başladığımdan beridir, fatiha suresini yanlış okumuşum?

Burda herkes kendine su soruyu sorabilir;
Israil denenler bugün yaptiklari zulmu filistin halki yerine kendinize yani size yapiyor olsaydi yine de onlarin urunlerini kullanir miydiniz?

Halbuki siz filistini kardes ulke halkini da kardes halkimiz diye gördüğünuzu iddia ediyorsunuz ve yine mensubu oldugunuzu iddia ettiginiz dininiz de kardesini kendinden ustun tutmayi,kardesini kendi nefsine tercih etmeyi gerektiriyor!

Okudunuz mu?  Çok değişik rüyalar görüyorum?

Bunlardan otesi de Israil denenler İslam a dusman bir yapi!

sahip olduklari bunca kotu ozellik onlara karsi çok küçük bir tepki olarak kalacak olan onlarin urunlerini kullanmamak için yeterli değil mi?

Yani İslam dusmani zalim bir ulke ve halkin urunlerini kullanmak boyle olmayan kendince İslam a ve insanlara zulmetmeyen gayri muslimlerin urunlerini kullanmak gibi midir?


ACİLSERVİS
Hikayeler uydurmaya gerek yok. Başka bir ürün ile onların ürünleri elbette bir olmaz. Hiç birimiz onların ürünlerini alın demiyoruz. Kullanılmasının helal olup olmadığını konuşuyoruz. Sorularla islamiyetten örnekler alıp gelene gerek yok gayet açık ve net. Orduya katkısının bir kanıtın varsa kesin ise helal olmaz diyor bunun dışında alabilirsin diyor daha ne istiyorsun anlamadım.

Okudunuz mu?  Kendimi Allah tarafından yaratılmış, yalnız ve uzak bırakılmış, mutsuz hissediyorum

Kayıtsız Üye
1.diyelim bir firma açıkladıki ben israil ordusuna yardım ediyorum ve ben bunu bilmedim ve ya duymadım bu firmanın mallarını aldım bilmeden gunaha girermiyim tövbe etsem aff olunurmu 2.benim bilgisayarıma gelmişti ama okumadım israilin katliamı diye bir şey yazıyordu ve ben onu okumadım ve hiç kimseye söylemedim çünki benim acil bir işim var idi işim de bir a uzun idi diye unuttum bir de demek olar ki bir hafta önce hatırladım ve bir haftaya kadar israil mallarını aldım günaha girermiyim tövbe etsem aff olunurmu

Okudunuz mu?  Annemiz Oruç Tutmaya İzin Vermiyorsa Ne Yapılmalı?

ACİLSERVİS
Diyelimki ile başlıyorsun çünkü hiç bir delilin yok vesvese yapıyorsun veya internet ortamındaki binlerce yazıdan birini okudun.

Diyelimki bir firma açıkladı israil ordusuna yardım ediyor o zaman o firmanın malını alman caiz olmaz. Allah edilen her tevbeyi kabul eder yeterki insan samimi olsun.

Okudunuz mu?  Çizgifilm Karakterlerini Sevmek Günah Mıdır

yahudi malı kullanmak caiz mi, israil malı kullanmak günah mı, israil malı kullanmak caiz mi

Bu kategoride yer alan Son zamanlarda çokça piyasada olan cin filmleri hakkında başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İsrail Mallarını Kullanmak veya Satmak Caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.