Anasayfa
15 Ekim 2023, 19:39
missa08
Abone

Cennet ve Dünya arasındaki fark nedir ?

Cennet ve Dünya arasındaki fark nedir ?

Renceyy
Selamun Aleyküm arkadaşlar öncelikle belirteyim 13 yaşındayım 2 yıl arayla anne ve babamı kaybettim babam sonradan vefat etti onun vefatından sonra psikolojim bozuldu. ve sürekli şu sorular kafamı karıstırmaya basladı bazen öyle uzun sürüyorki başım ağrıyor uzatmadan geçeyim.
Cennet ve dünya arasında ne fark var gibi sorular aklımda uyanıyor ne kadar arastırsamda biraz zaman geçtikten sonra tekrar baslıyor kurtulamıyorum vesvese olabilirmi diye vesvese geçirmek için dua okudum ama geçmedi bende bir dini siteye başvurmak istedim cevaplarsanız sevinirim iyi günler 🙂

Okudunuz mu?  Sabah namazında müezzinlik nasıl yapılır?

Cevap: Cennet ve Dünya arasındaki fark nedir ?

Kayıtsız Üye
Bu dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, işte asıl hayat odur, keşke bu gerçeği bilselerdi. 29/ANKEBÛT-64

Kalıcı bahçelere/cennetlere gireceklerdir; babalarından, eşlerinden ve evlatlarından uygun olanlar da girecekler. Melekler her kapıdan yanlarına girerek ‘Sabrınızın karşılığı olarak huzur ve güvendesiniz. O dünyanın sonu ne güzelmiş!’ diyeceklerdir. (Ra’d, 13/19-24)

Okudunuz mu?  Peygmber Hüküm Koyar Mı?

Şu aşağılık dünya. (A’raf: 169)

Sehl b. Sa’d (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: Allah katında dünya bir sivrisineğin kanadına denk olsaydı (yani tüm dünya ve içindekilerin değeri bu kadar olsaydı) Kafire dünyada bir yudum su içirmezdi. (İbn Mâce, Zühd: 3)

Okudunuz mu?  Babam çok içki içiyor

Hayır siz, dünya hayatını seçip üstün tutuyorsunuz. Ahiret ise daha hayırlı ve daha süreklidir. (A’la Suresi, 16-17)

Eğer cennette olan şeylerden bir tırnaklık miktar görünseydi yer ile gök arasını süse boğardı. Eğer cennet ehlinden bir adam görünüp bileziklerini gösterseydi, Güneş’in yıldızların ışıklarını bastırdığı gibi Güneş’in ışığını bastırırdı. (Tirmizi), Büyük Hadis Külliyatı-5, s. 409/10096)

Okudunuz mu?  Allah cc ne anlama geliyor? ALLAH dedigimızde celle celaluhu demek mecburimi?

Cevap: Cennet ve Dünya arasındaki fark nedir ?

Kayıtsız Üye
Teşekkürler ama bunu okuyorum ama tekrar geliyor aralıklı kurtulmak için bir dua varmıdır ?


Cevap: Cennet ve Dünya arasındaki fark nedir ?

Denceyy
Peki bunları okuyorum okuyunca bu sorular diniyor fakat tekrar başlıyor kurtulamıyorum ?

Okudunuz mu?  İnna atayna kel kevser

cennetin katları arasındaki farklar, cennet

Bu kategoride yer alan Onbeş tane ibadet türü başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennet ve Dünya arasındaki fark nedir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.