Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Abdest alırken ağza su çekememe

Abdest alırken ağza su çekememe

Kayıtsız Üye
ilk öncelikle selamun aleyküm.

benim sorunum; abdest alırken ağzıma su çekerken gargara yapıyorum ancak genize su çekerken midem kalkıyor ve suyu yutuyorum geri pek tüküremiyorum. bu bende bir hayli vesvese oluşturuyor ve ben yine de vesveseye düşmeyip Allah’a sığınıyorum ve pek takmıyorum. ama! bu bende çok sıkıntı yapıyor,aklıma takılıyor acaba bunun ölçüsü nedir?suyu çekebildiğimiz kadar çeksek veya yutsak yeterli midir? şimdiden Allah razı olsun,teşekkürler.

Okudunuz mu?  Gıybet ile ilgili yaşanmış olaylar

Cevap: Abdest alırken ağza su çekememe

Muhammed
Ağza ve burna su vermek sünnettir. Bunlara su vermemek abdeste engel değildir. En güzeli vermektir. Ağzınızı çalkalarken boğazınıza kadar suyu almayın. normal bir şekilde çalkalayın.


Abdest esnasında ağza su alırken öğürmek

Kayıtsız Üye
mumsema abdest alırken ağzıma su çektiğim de midem bulanıyor ve öğürmeye başlıyorum öğüre öğüre ağzımı temizliyorum bu şekilde abdestim geçerli midir? kasıtlı olarak yapmıyorum midem hassas sanırım bir de sabah namazına mahsus abdest alırken sadece farzları yerine getirsem abdestimin sevabından eksilme olur mu malum havalar soğuk cevap için teşekkür ederim şimdiden..

Okudunuz mu?  Bazıların kusurlarını araştırmak ile ilgili hadisi şerifler

Yorum: Abdest alırken ağza su çekememe

mum
Ağzınıza su vermeniz sünnet ama boğazınıza değil.


ağza su vermeden abdest alınır mı

Bu kategoride yer alan Şehit olmak için dua var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken ağza su çekememe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.