Anasayfa
20 Mart 2023, 10:42
Gusul
Yönetici

Rüyada ihtilam olduğunu görmek

Rüyada ihtilam olduğunu görmek

hd16
s.a öncelikle benim bir sorum olacak.Rüyamda iltiham olmadığımı biliyorum.Daha doğrusu iltiham olmam için bir rüya görmedim.Fakat sabah uyandığımda parlak olmayan bir sıvı ile karşılaştım iç çamaşırımda yine de gusül abdesti almam gerekir mi?

Ben uykudan kalktığımda büyük Abdest`e gittiğimde bir tabaka vardı renksiz gibiydi azcık beyazada benziyordu tam anlayamadım. Amma rüyada cinsel”lik felan görmedim. çıkan sıvıyıda hiss etmedim. Yani sıvı felan çıkmadı hissetmedim. eğer meni olsaydı hiss etmezmiydim ? Tabaka oluşması beni düşündürdü. bu halde Gusül Abdesti gerekirmi?

Okudunuz mu?  Adetliyken gusül gerektiren haller

Cevap: Rüyada ihtilam olduğunu görmek

@hmet
< Rüyamda iltiham olmadığımı biliyorum >
Her ihtilam olan rüya görmez ki
Önemli olan meninin çıkmasıdır. Meni çıkmışsa gusül gerekir.


Uyku Halinde Rüyada Ihtilam Olduğunu Görmek

nujhaeruop
Öncelikle selamun aleyküm dostlar. Rüyamda ihtilam olduğumu hissettim ama uyanamadım ve haliyle acaba bir akıntı oldu mu olmadı mı kontrol etmeden 2-3 saat sonra uyandım, aklıma gördüğüm rüya geldi. Uyandıktan sonra kontrol ettim hiçbir akıntı ve iz yoktu ama bu bende aşırı dereceye vesveseye neden oldu dostlar. Gusül alsam mı almasam mı diye gün içinde kafamı kurcalıyor. Kendimi rahatlatmak adına buraya yazıyorum, gusül almam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Cenabet olduktan sonra nasıl abdest alınır

Yorum: Rüyada ihtilam olduğunu görmek

Ensar
Rüyanızda bu tür şeyler görsenizde uyandıktan sonra eğer herhangi bir ıslaklık yoksa hiç gusül almanıza gerek yoktur. Vesvese ve içinizde kuruntu yapmayın ıslaklıkta yok lekede yoksa gusül almanıza lüzum yoktur.


Kayıtsız Üye
Değerli arkadaşlar, islam dininde rüyada ihtilam olan kişi için, asıl olan. Emare dir yani iz dir. Eğerki iz yoksa, sen rüyada ihtilam olduğunu görsen dahi gusül yapmana gerek yoktur. Zira bu şeytanın bir oyunu ve vesvesesidir. Eğer emare ve iz varsa o zaman rüyan da ihtilam olduğunu görmesen bile gusül farz dır. ALLAH BİZİ VE DAHİ BÜTÜN ÜMMETİ MUHAMMEDİ ŞEYTANIN VESVESESİNDEN VE DESİSELERİNDEN MUHAFAZA ETSİN. AMİN

Okudunuz mu?  İç çamaşırda ıslaklık olması gusül

rüyada ihtilam olmak tabiri, rüyada ihtilam olduğunu görmek, mumsema ihtilam olmak

Bu kategoride yer alan Soru ve Cevaplarla Abdesti bozan ve bozmayan durumlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada ihtilam olduğunu görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.