Anasayfa
2 Eylül 2022, 12:17
sizden6
Abone

Dua ederken yanlışlıkla yemin ettim

Dua ederken yanlışlıkla yemin ettim

Adsız
Bugun mac izlerken , macin devre arasinda dua ederken yanlislikla Allahim yemin ederim dedim yanlis bir konuda , 2 kere tekrarladim. Ama mac heyecaniyla oldu . Ne yapmam gerek


Cevap: Dua ederken yanlislikla yemin ettim

Darusselam
gerek duymuyorum cevaplamaya saçma bir soru

Okudunuz mu?  Sık sık ihtilam olmak.. uykuda ihtilam olmamak için duamı etmeliyim?

Yorum: Dua ederken yanlışlıkla yemin ettim

Hoca
Bu edilen yemin türleri geçerli değildir onun için kefaret de gerekmez. Yemin istenilerek yapılamlı öyle gelişi güzel sözler arsı kullanılan yemnlere yemini lağv denir.

YEMİN-İ LAĞV: Lağv yemin; hiçbir şer’i hükmü olmayan yemindir.

Bu kategoride yer alan Aklımızdan geçen ama yapmadığımız şeyden sorumlumuyuz ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ederken yanlışlıkla yemin ettim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.