Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:09
missa08
Abone

Deist bir arkadasım için edebileceğim dua

Deist bir arkadaşım için edebileceğim dua

ecemug
selamün aleyküm. konu başlıklarına baktım fakat birde ben sorup soruma karsılık cevap almak istedim. bahsedeceğim arkadaşım kur’an-ı kerim okuyan birisiydi. kendi öyle söylemişti. ben sürekli Allah’a emanet ol diyen birisiyim. birgün buna karsılık deist olduğunu söyledi o zaman çok sert karsıladım. onun içinde ayrıca pişmanım ve halallik istediğimde helal olsun diyor ben deistim ne halelalliği gibi karsılık vermiyor. kısa kesecek olursam alkolde çok almaya başladı. onun bu durumu için edebileceğim bir dua önerebilir misiniz Allah rızası için alkoldende uzaklaşmasını istiyorum. Şimdiden Allah razı olsun selam ve dua ile.

Okudunuz mu?  Kelimei şehadetin almanca anlamı

Cevap: Deist bir arkadaşım için edebileceğim dua

yasemin
Ve aleyna ve aleykümüsselam . Şunu söylemek gerekir ki ; arkadaşınız önce kendisinin ne olduğunu bilmiyor . Hani demişya Allah’a emanet ol dediğinizde ben deistim diye . Deist Allahın varlığını kabul eder , bir yaratıcı vardır inancına sahip lakin diğer din ve öğelerini , peygamberleri kabul etmiyor. Galiba kendisi kendi içinde bir kavram karmaşası yaşıyor . İlmi az olan insan ; Kuran okuyor olsa bile ; bazı sorularda tatmin edici cevap bulmazsa o esnada şeytan vesvesesine de yenilirse bu durum ortaya çıkabiliyor . Allahın Onun kalbine hayır ve hidayet vermesi için dua edin , nasip ederse RABBİM eder .


Cevap: Deist bir arkadaşım için edebileceğim dua

Kayıtsız Üye
Deizm’in anlamını tam olarak bilmeyen arkadaşlar için yazmaktayım; Deizm İnancına Göre Allah Vardır Fakat Allah Dünyayı Bir Makine Gibi Yaratıp kendi işlevine bırakmıştır ve hiç ilgilenmemiştir. Allah hiçbir zaman Dünyaya müdahale etmez . Allah Belirli bir düzen doğaya ve evrene koymuştur ve hiçbir şekilde elleşmediğini savunur.

Bu kategoride yer alan Şehit olmak için dua var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deist bir arkadasım için edebileceğim dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.