Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

İstihbaratçı nasıl olunur?

İstihbaratçı nasıl olunur?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar. MİT’e, istihbarata nasıl girilir? Hangi bölümü okumak gerekir? Ve eğitim nedir?
istihbaratçı olmak istiyorum, istihbaratçı nasıl yetiştirilir?
istihbaratçı özellikleri ve kimliği


Cevap: istihbaratçı nasıl olunur?

yasemin
MİT’E NASIL BAŞVURABİLİRİM DİYENLER İÇİN.. SON YAPILAN ERKEK UZMAN YARDIMCISI SINAV İLANINI OKUMALARINI TAVSİYE EDERİM….
——————————————————————-
Milli İstihbarat Teşkilatı Hayran Sayfası
MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI PERSONEL SEÇİMİNDE DİKKATE ALINAN HUSUSLAR
—————————————————————————

Analitik yönü kuvvetli, iletişim yeteneği güçlü, sorumluluk sahibi, kişisel gelişime açık, araştırmacı, pratik zekasına güvenen, yönetme ve yönlendirme becerilerine sahip, Türkiye’nin ve Dünya’nın çeşitli bölgelerinde görevlendirilmek üzere Erkek İstihbarat Uzman Yardımcıları alınacaktır.
1.GENEL ŞARTLAR
1.1 Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak .
1.2 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. Maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.
1.3 35 yaşını doldurmamış olmak.
1.4 Askerlik görevini fiilen tamamlamış olmak veya üç ay içerisinde terhis olabilecek durumda olmak veya askerliğii en erken 1 yıl erteletmiş olmak.
1.5 Sağlık durumu bakımından Türkiye’nin her yerinde ve her türlü iklim koşullarında görev yapmaya uygun olmak (ileriki aşamalarda Sağlık raporu istenir)
1.6 MİT Müsteşarlığı memuru olmaya engel bir hali bulunmamak (Bu hususta MİT Müsteşarlığının mevzuatı ve takdiri esastır.)
1.7 MİT Müsteşarlığının daha önce açmış olduğu giriş sınavlarının;
1.7.1 Yazılı bölümlerine bir defadan fazla katılmamış olmak.
1.7.2 Uygulamalı sınav veya mülakat aşamalarında başarısız olmamak.
1.8 Sınav katılım ücretini yatırmış olmak.
2. ÖZEL ŞARTLAR
2.1 KPSS puanı olan adaylar için:
2008 yılı veya sonrasına ait olmak üzere KPSS’nin P1,P2 veya P3 puanı türlerinin herhangi birinden 70 veya üzerinde puan almış olmak.
Yurtiçi ve Yurtdışı denkliği yetkili makamlarca tanınmış, en az dört yıllık örgün eğitim veren yüksek öğretim kurumlarının;
– Hukuk, Uluslararası ilişkiler, Avrupa Birliği ilişkileri, Kamu yönetimi, Siyaset Bilimi, İşletme, İktisat, Maliye, Çalışma Ekonomisi,ve Endüstri ilişkileri, Uluslar arası Ticaret, Ekomometri,
– Psikoloji,Sosyoloji, Felsefe, Antropoloji, Tarih, Halkla ilişkiler, Gazetecilik,
– Elektrik ve/veya Elektronik Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Telekomikasyon Mühendisliği, Fizk Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, bölümlerinin herhangi birinden lisans mezunu olmak veya herhangi bir örgün lisans proğramından mezun olmak şartıyla, yukurıda belirtilen proğramların herhangi birinde yandal, çift anadal veya lisansüstü eğitimini tamamlamış olmak.
– Sonuçları 2008 yılı veya sonrasına ait olmak üzere ;KPSS yabancı dil bölümünde en az 42 soruyu doğru cevaplamak ya da KPDS/ÜDS’de 70 veya üzeri puan almak ya da KPDS/ÜDS’de 70 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak.

Okudunuz mu?  Sevdiğine kavuşma duası

2.2 KPSS puanı olmayan adaylar için :
– En az dört yıllık örgütn eğitim veren yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından lisans mezunu olmak (Yurtdışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır.)
– Arapça, Bulgarca, Çince, Ermenice, Farsça, Gürcüce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca, Yunanca,dillerinden en az birinde 2008 yılı veya sanrasına ait KPDS’de 80 veya üzeri puan almış olmak ya da KPDS’de 80 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak .

Okudunuz mu?  Düğünde oynamak nikahı bozar mı

3. BAŞVURULARIN YAPILMASI
3.1 Başvurular, sınav katılım ücretinin TC Ziraat Bankası şubelerinden MİT Sınav işlemleri için açılan Kurumsal Tahsilat sistemi üzerinden yatırılmasını müteakip, Teşkilatınwww.mit.gov.trinternet sitesi üzerinden İstihbarat Uzman Yardımcısı On-Line başvuru formu doldurulması ile yapılacaktır.
3.2 İstihbarat Uzman yardımcısı On-Line Başvuru formu tam ve doğru olarak doldurulmalıdır. Formun doldururlmasında yapılan yanlışlıklardan doğacak sonuçların tümü adaya ait olacaktır.
3.3 Başvuruda bulunan adaylar[url]www.mit.gov.trinternet sitesinin Kariyer/Sınav Programı bölümünden başvurularının kabul edilip edilmediğini, başvurusu kabul edilenler ise sınav tarihi ve yerini öğrenebileceklerdir. Adaylara ayrıca posta ile tebliğat yapılmayacaktır.
4. SINAV SÜRECİ
4.1 Adaylar,Genel Zihinsel Yetenek testi, Kompozisyon, Kişilik envanteri, Uygulamalı Sınavlar ve Mülakat aşamalarından oluşan sınav sürecine tabi tutulacaklardır.
4.2 Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına da tabi tutulacaklardır.
4.3 Sınav süreci, aşamalı eleme sistemiyle gerçekleştirilecektir.
5. UYARILAR
5.1 Başvuru şartlarını taşımayan,sınav katılım üzretini yatırmayan, başvurularını belirtilen esaslar dahilinde İstihbarat Usman yardımcısı On-Line başvuru formunu kullanarak[url]www.mit.gov.tradresi üzerinden yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek ve cevap verilmeyecektir.
5.2 Şartları taşımadıkları halde sınav ücreti yatıranların katılım ücreti iade edilmeyecektir.
5.3 Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların ataması iptal edilecektir.
5.4 Adayların başvurularında gizliliğe riayet etmeleri gerkmektedir.

Okudunuz mu?  Esteizübillah arapçası nasıldır

Cevap: istihbaratçı nasıl olunur?

Kayıtsız Üye
Akıllı olmali,vatana ihanet etmemeli,dikkatli olmalı


istihbaratçı nasıl olunur, istihbaratçı nasıl yetiştirilir, istihbarat uzmanı nasıl olunur

Bu kategoride yer alan Az idrar gelmesi abdesti bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihbaratçı nasıl olunur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.