Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Az idrar gelmesi abdesti bozar mı

Az idrar gelmesi abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Merhabalar benim bir sorum olacaktı. Bugün öğle namazımdan önce küçük abdest ihtiyacımı giderdikten sonra 40 adım yürümeme rağmen tam abdest alacakken idrar sızıntısı meydana geldi. Namazımı camiide kıldığım için abdestimi alıp, namazımı kıldım. Dolayısıyla hafif bir ıslaklıkla namazımı kıldım. Bu hadise yüzünden namazım ile ilgili bir sıkıntı söz konusu mudur ? Namazımı kaza etmem gerekir mi? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden ALLAH razı olsun…

Okudunuz mu?  Hz Muhammed (sav) Peygamberimizin olağanüstü mucizeleri

Cevap: Az idrar gelmesi abdesti bozar mı

Şema
İdrar az da olsa abdesti bozar
Dolayısıyla namazını kaza et


Farketmedilmeden cikan idrar abdesti bozar mı

mustafa4525
Sa kardeslerim benim idrar akintisi gibi bir problemim var o yuzden avret yerimi pecete ile sariyorum. Ve namazdan sonra bakiyorum idrar cikmis mi diye. Size sorum su ben pecete sarip camiye namaz kilmaya gidiyorum ama soylede vesvese yapiyorum camide namaz 30 dakika suruyor o sira icerisinde disari cikip bakamiyorum peceteye. Icimden su geciyor eğer bir damla damlamista idrar kurumussa diye vesvese yapiyorum. Kendim test ettim de kanaldan cikan bir damla idrar hakikatende 5 dk sonra kuruyor ne yapmaliyim bu durumda camide namaz kılmamaliyim. Sordum hocaya ozürlü de sayilmiyormusum. Ama camide namaz kilmak da istiyorum. Lutfen cevap verin.

Okudunuz mu?  Hadisler olmasaydı neler olurdu? Hadislerin önemi

Yorum: Az idrar gelmesi abdesti bozar mı

avni
Camide kılmak tek kılmaktan 25 derece daha üstün bu yüzden şeytan sizi evde kıl diye kandırmasın. Hiç kılma diye kandıramıyorsa evde kıldırtır.


Hoca
< bir damla damlamista idrar kurumussa diye vesvese yapiyorum >
Bu akıntı/damlama sürekli ise özürlü sayılırsın ve aksa da namazını kıl

Okudunuz mu?  Dini nikahta erkek olmadığı taktirde kadın şahit olacaksa bir mi, iki mi kadın gerekir?

İdrar Sızıntısı

Bu kategoride yer alan Yılbaşını Kutlamak ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Az idrar gelmesi abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.