Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

Mürted olduktan sonra dönünce kul hakkı,nikah yenileme ve müzik hakkında sorularım ?

Mürted olduktan sonra dönünce kul hakkı,nikah yenileme ve müzik hakkında sorularım ?

deneme3434
Selamun Aleyküm Dostlar,

1-) mürted olup dinden çıkınca helalleşilen şeylerde gidermi tekrar dine geri döndüğümüzde önceki helalleştiklerimizle bir daha tekrar hepsiyle helalleşmek gerekirmi ?

2-) bu soru kafamı çok karıştırıyor öncelikle mürted olunca nikah düşüyo diyen var düşmüyo diyen var bu konuda tedirginliklerim var bır kaç yerde okudum hanefi mezhebi olan adam nikanı hem hanefi hemde şafii mezhebine göre kıydırabiliyormuş birde şafii mezhebinde mürted olup dine donunce nikah yenilemek gerekmiyormuş sanırım bu nasıl oluyor en cokta kafamı karıştıran soru bu dönemlerde ve ilerki dönemlerde cagımız çok kotu yanı insan bilmeden mürted oluyor Allah Korusun bu sefer ınsan her hafta bıle yerı gelır nıkah tazelemek durumundamı olur bu konu hakkında aydınlatırsanız çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Son aylarda eşimden ve ailesin den nefret etme derecesine geldim öyleki yeni bir evlilik yapmak istiyorum

3-) müzik dinlemek konusunda bazı şeylerde dinlenebiliyormuş isyan olan gunah olan bir müzik çaldıgında dinlersek veya eşlik edersek dinden çıkarmıyız en çok korktugumda bu her yerde müzik çalıyor.


Cevap: Mürted olduktan sonra dönünce kul hakkı,nikah yenileme ve müzik hakkında sorularım ?

deneme3434
bir soru daha eklim tekrar konu açmim

Okudunuz mu?  Allahü telayı içimizden zikrettiğimizi melekler nasıl anlayacak?

Soru: bir yerde müzik açıldı ve Haram veyahut Küfür şarkılar(Kaderi İnkar,Yalanlama vs) dinden çıkarıcı sözler içeriyor bu durumda biz dinlemiyoruz kafamızı oraya vermiyoruz ama orda çalan müzik yüzünden bizde mesul olurmuyuz dinden çıkarmıyız ?


Cevap: Mürted olduktan sonra dönünce kul hakkı,nikah yenileme ve müzik hakkında sorularım ?

doganozguc
< Soru: bir yerde müzik açıldı ve Haram veyahut Küfür şarkılar(Kaderi İnkar,Yalanlama vs) dinden çıkarıcı sözler içeriyor bu durumda biz dinlemiyoruz kafamızı oraya vermiyoruz ama orda çalan müzik yüzünden bizde mesul olurmuyuz dinden çıkarmıyız ? >
mesul olmazsın ama öyle ortamlarda kaçınılmalısın.

Okudunuz mu?  Gusul Abdesti Alıp Dustan Çıktıntan Sonra Meni Akması Devam Ediyorsa Tekrarmı Almak Gerekir?

Cevap: Mürted olduktan sonra dönünce kul hakkı,nikah yenileme ve müzik hakkında sorularım ?

deneme3434
Allah Razi Olsun Diger sorularimada cevap ariyorum ilginiz için çok teşekkür ederim 🙂


doganozguc
Hanefiler ve Malikilere göre mürted İslâmı terk ettiği anda bütün amelleri boşa gider. Mürtedin Müslüman iken tuttuğu oruç, kıldığı namaz, yapmış olduğu hac, vermiş olduğu zekât gibi ibadetleri tekrar İslama döndükten sonra yeniden yapması gerekir. (Bedaiu’s-Sanai, 1/292; El-Bahru’r-Raik 5/137; El-Huraşi, 8/68) Çünkü, allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

Okudunuz mu?  Vesveselerden nasıl kurtulabilirim?

< "Kim imandan sonra küfrederse ameli boşa gider." (Maide, 5/5)
"Eğer sen şirk koşsaydın mutlaka amelin boşa giderdi." (Zümer, 39/65)
"Eğer şirk koşarlarsa amelleri boşa gider." (Enam, 6/88) >

– Şafiiler ve Hanbelilere göre bir kimsenin, mürtet olarak ölmeyince, Müslüman iken işlediği ameller boşa gitmez, (Nevevi, el-Mecmu’ Şerh-ul Muhezzeb 3/5-6; el-İnsaf 1/392)

Okudunuz mu?  Bakarak Boşalmak Gusül Abdesti Gerektirir Mi

< "Sizden kim dinini terk eder ve kâfir olarak ölürse, işte onların dünyada ve ahirette amelleri mahvolur. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalırlar." (Bakara, 2/217) >
Eğer Müslüman iken işlediği ameller mücerred bir irtidatla mahvolmuş olsaydı, ayette "kâfir olarak ölürse" ibaresinin bir manası olmazdı. Buna göre ancak mürtet olarak ölürse bütün işlediği ameller mahvolur. Ölmeden önce İslama dönerse ne ameli mahvolur ne de cehennemde sonsuza kadar kalır.

Okudunuz mu?  Günah olan şeyleri beğenmekle Küfre girmiş olur muyuz?

Dinden çıkan kimsenin tekrar Müslüman olması durumunda, daha önce yaptığı ibadetleri tekrar yapması gerekmez. Ancak zengin ise hac ibadetini yeniden yapması gerekir. Yine dinden çıkmadan önceki sevapları, dinden çıktıktan sonra tekrar Müslüman olması durumunda, alimlerin çoğuna göre bu sevaplar boşa gitmez ve tekrar döner.

Okudunuz mu?  Takıntı ve Beddua

deneme3434
Allah Razi Olsun hocam bitek ilk sorum kaldi murted olup dine dondukten sonra helallestigimiz haklar için tekrar ayni kisilerle helallesmek gerekirmi ?


doganozguc
Ben hoca değilim kardeşim Sadece yardımcı oluyoruz 🙂 helalleşmede bir haramı helâl haline getirme durumu yoktur. Ve helalleşmeden ölme Allah sendende razı olsun kardeşim.

Okudunuz mu?  Zihin açıklığı için okunacak dualar nelerdir?

deneme3434
Saol kardesim Allah Cumlemizden Razi Olsun benim sordugum yani bir hak var helallestik bu kişiyle ama sonra Allah Korusun murted olduk bu helallestigimiz hak dusermi dine donunce tekrar helallik mi almak lazim ?


nikah müzikleri

Bu kategoride yer alan Sünnet ile Farz arasında Ayetel Kursi okumak caizmidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mürted olduktan sonra dönünce kul hakkı,nikah yenileme ve müzik hakkında sorularım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.