Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Okulda zorunlu olan resim ve müzik hakkında sorularım var

Okulda zorunlu olan resim ve müzik hakkında sorularım var

thememoli
İnternet’ten öğrendiğime göre bazı müzik ve bazı resimler caiz değilmiş. Okullarda da müzik ve resim dersleri zorunlu, ve bizim okulumuzdaki derslerde yaptırılan bazı resim veya çaldırılan bazı müzikler caiz değil. Derslere girmeyeyim desem 1 derse geç kalınca geç kağıdı aldırıyorlar bu yüzden yarım gün yok yazılıyorsun, zaten 10 gün özürsüz süre var en fazla 19 derse giremem. O sırada da bir öğretmen beni sınıfta veya başka bir yerde görürse yandım, direk disiplin. Sizce ne yapmam gereklidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinden sonra küçük bir yara kanadı

Cevap: Okulda zorunlu olan resim ve müzik hakkında sorularım var

Venüs
10/YÛNUS-12:İnsana bir sıkıntı dokundu mu, gerek yan üstü yatarken, gerek otururken, gerekse ayakta iken (her hâlinde bu sıkıntıdan kurtulmak için) bize dua eder. Ama biz onun bu sıkıntısını ondan kaldırdık mı, sanki kendisine dokunan bir sıkıntı için bize hiç yalvarmamış gibi geçer gider. İşte o haddi aşanlara, yapmakta oldukları şeyler, böylece süslenmiş (hoş gösterilmiş)tir.

Okudunuz mu?  Hafız Mehmet Bilir Kimdir?

Okulda Resim

Kırmızı_su
Selamun Aleyküm.Okullarda zorunlu resim dersi var ve bu bu dersten biz öğrenciler not alıyoruz yapmaz isek aksi takdirde notumuz düşürülüyor.Resim yapmanın caiz olmadığını biliyorum ama böyle bir durumda yapmak caiz midir?maalesef okullarda zorunlu tutuluyor.


Yorum: Okulda Resim

Omer Faruk
Kardeşim, resim çizme amacın tapınma değilse herhangi bir sakıncası yok. Haram olanı çizmedikçe, yaratıcıya özenmedikçe, böyle bir iddia içinde olmadıkça Sebe Suresi 13. Ayet bize izin veriyor. Allah bu ayette; Davut ailesine verilen nimetler arasında cinlerin yaptığı "Timsal"lerin olduğunu söylüyor. Timsal arapçada heykel ve resim için kullanılır. Eğer Allah resmi ve heykeli kayıtsız şartsız yasaklasaydı, ayette niçin şükür edilecek şeyler arasında zikrediyor. Örneğin,karikatür çizen kardeşlerimiz var ise çalışsınlar ve bazen bizim onlarca sayfa ile ifade edemediğimizi bir karikatür ile ifade etsinler. Bu anlamda müslüman kardeşlerimizin çıkardığı Misvak dergisi ne güzel bir dergidir.

Okudunuz mu?  Allahın (Haşa) İmam Rabbaniye Kadın şeklinde Tecelli edip gözükmesi!!!

Burada kesin çizgiler; harama çağıran, yaratıcıya özenen, tapınma amaçlı olan ve ben yarattım (haşa) hissine kapınılan resimler, çıplaklık içerip insanlarda haram duygusu oluşturan resimler, başka dinlerin taptığı resimler ve heykeller haramdır. ÖRneğin, Hristiyanların taptığı çarmıha gerilmiş temsili Hz. İsa resmini yapmak haramdır.

Okudunuz mu?  Caiz veya sahih olma durumu arasındaki fark

Eğer biz Rasulullah (A.S)ın hadislerinden resmin kayıtsız şartsız yasaklandığını anlarsak. O zaman televizyonları da, bilgisayarları da yasaklamalıyız. Aynı şekilde hocaların konuştuğu videoları da yasaklamalıyız. Çünkü aslında canlı zannettiğimiz videolar, saniyede 24 kare fotoğrafın arka arkaya oynamasından ibarettir. Dolayısıyla bize dinimizi anlatan bir hocanın videosu ne kadar helal ise elle çizilmiş ya da sabit fotoğraflar da o kadar helaldir.

Okudunuz mu?  Gusul aldıktan sonra tekrar cünüp oldummu

Eğer biz resmi yasaklarsak bu çağda kafirlerin sunup da çocuklarımızın seyrederek onların kültürünü aldığı çizgi filmleri nasıl yapacağız.

Allah’a emanet ol.

Bu kategoride yer alan Allahın şeklini düşünmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okulda zorunlu olan resim ve müzik hakkında sorularım var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.