Anasayfa
8 Mayıs 2021, 13:05
missa08
Abone

Manevi derece nedir? Manevi derece ne demek

Manevi derece nedir? Manevi derece ne demek

Kayıtsız Üye
Hadislerde geçen manevi derecesi yükselir ne anlama gelir?

Resulullah (S.a.v) şöyle buyurdu : (Sabır, üçtür: Musibete, tâata ve günah işlememeye sabır. Musibete sabredene, Allahü teâlâ üçyüz derece ikram eder. Her derece arası yerden göğe kadar mesafedir. Taate sabr edene altı yüz derece ihsan eder. Her derece arası, yerin dibinden Arşa kadardır. Günah işlememeye sabır edene dokuz yüz derece verir. Her derece arası yerin dibinden Arşın üstüne kadardır.) [Yusuf en-Nebhanî, el-Fethu’l-Kebir fî Dammi’z-Ziyâdâti ile’l-Câmii’s-Sağîr, 2, 190; İbn Ebi Dünya, es-Sabr ve’s-Sevâbu , Kafi, c. 2., Kitabu"1-îman ve 1-Kufr, İsmail Hakkı Bursevi, Ruhu’l-Beyan, II, 11,İbnü’l-Mulakkin, et-Tavdih, XXVIII] Bir musibete karşı sabıra Cenab-ı Hak Cennette 300 derece Bir ibadeti yaparken sabır gösterene 600 derece ve bir günah karşısında nefse uymayıp günah işlemeyene 900 derece mi verilcektir ? Her derece arası yerin dibinden Arşın üstüne kadardır. Bir derece bütün alemleri kapsayan bir mülk müdür ?

Okudunuz mu?  İdrar sıçramaları namaza mani midir?

Cevap: Manevi derece nedir? Manevi derece ne demek

imam
İbadet eden bir müslümana ahirette ücret verilecek
Ücret kelimesi yerine sevap, derece, hasene kavramları kullanılır.


manevi ne demek

Bu kategoride yer alan Evli kadın ve erkek başkalarıyla imam nikahı kıyabilirler mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Manevi derece nedir? Manevi derece ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.