Anasayfa
19 Ağustos 2022, 15:22
sizden0
Abone

İnşAllah ne demek

İnşAllah ne demek

berk
Selamun Aleyküm.Bir sohbet ederken sürekli inşAllah diyorum bu güzel eyvAllah ancak karşıdakibinsan neder rahatsız olup gider mi ? Yoksa beğenmezmi bilmiyorum o yuzden bazen pek fazla kullanmasam bir sıkıntı olur mu ? Birde içimden şu geçiyor karşıdaki kendini Camiide hissetmesin veya Dini programda hissetmesin diye bir hus var ancak ben o niyetle yapmıyorum ama bu niyetle olursa iman gider mi ? Yani kısacası ikisiniçinde iman gider mi ?
Sıkıntıya sokuyor Haşa sanki söylerken

Okudunuz mu?  İntihar etmek ile ilgili hadis

Cevap: İnşAllah demek

Esad
İnşAllah demek her Müslüman için çok önemli bir husustur.Her işimize başlarken dilimizden Bismillahi ve İnşAllahı düşürmemek gereklidir.Sizin içinizdekini Allahü Teala bilmektedir o yüzden içiniz rahat olsun.
Bulunduğunuz ortamda böyle çekinceleriniz var ise öncelikle o insanları itmeden nefret edip kaçırmadan onları elde tutmak gerekir.Birgün sohbetinizde inşAllahın faziletinden bahsedin onlara.
Sizin İnşAllahı söylemekten çekinmeniz kalbinizi bozmasın.Allah herşeyi bilendir.Sizin niyetiniz güzel.Dert etmeyin.İmanın gitmesi kolay bir husus değildir.Allaha Emanet Olun

Okudunuz mu?  Peygamberimizi hayal etmek caiz mi?

Cevap: İnşAllah ne demek

berk
Selamun Aleyküm kardeşim.Şöyle geçiyor içimden şimdi normalde inşAllah diyorum ancak bazı durumlarda inşaAllah diyorum yani duymuşsundur bazı hocalardan falan bu şekilde söylemek Haşa ağır geliyor ve Haşa ağızdan çıkış olarak kaba geliyor bu şekilde bir sıkıntı olur mu ?

Okudunuz mu?  Doğum gününde hediye almak günah mı

Cevap: İnşAllah ne demek

Esad
Allahın izni ile demek ve bunu vurgulamak neden kaba olsun ve niye haşa diyorsun ki? Hiçbir sıkıntı olmaz.Söylemek için söylemezsen o şekilde gösteriş için bir mahsuru yok.


inşAllah ne demek, insAllah ne demek, inşAllah ne anlama gelir

Bu kategoride yer alan Büyünün olduğunu nasıl anlarız başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnşAllah ne demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.