Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:56
sizden0
Abone

Sürekli inşAllah demek

Sürekli inşAllah demek

berkecoskn
Selamun Aleyküm.Bir iş hazırlarken adeta takıntı oluyor sürekli inşAllah,Allah izin verirse diyorum tamam bu güzel ancak sürekli yapıyorum ve karşıdakinin tepkisi ne olur bilemiyorum birde Dinine bağlı kişilere farklı bakıyorlar gibime geliyor farklı kastım olumsuz değil.Birde şöyle bir şey oluyor bilmiyorum sürekli söylememden mi yoksa takntıdan dolayımı öfke oluyor içimde Dini açıdan bir sıkıntı oluşturur mu ?

Okudunuz mu?  Kumarda Kazanılan Para

Cevap: Sürekli inşAllah demek

doganozguc
Allahü teâlânın huzurunda itaat edenlerden olmak için, her işte inşAllah demelidir! Hadis-i şerifte, (İnsanlar için, inşAllah demekten daha faziletli itaat edicilik yoktur) buyuruldu.

(Şunu yapacağım) veya (Yarın şuraya gideceğim) denince de (İnşAllah) demelidir!

Bir kimse ile bir şey kararlaştırırken inşAllah denirse, sonradan o iş yerine getirilmezse, yalancı olunmaz. (Miftah-ül cenne)

Okudunuz mu?  Evde Namaz Kılarken Korkuyorum

Kesin işlerde de inşAllah denir. Mescid-i harama girileceğini Allahü teâlâ bildirdiği halde, inşAllah denmesini öğretmek için, (Mescid-i harama inşAllah gireceksiniz) buyurdu. (Feth 27)


Cevap: Sürekli inşAllah demek

berkecoskn
Selamun Aleyküm.
Açıkçası olay şu,Din ile pek fazla bilgisi olmayan ve namaz kılmayan kişilere karşı daha çok oluyor sanki söylerken Haşa çekiniyorum çünkü onlar ibadet’i falan yapmıyorlar nasıl karşılarlar bilmiyorum benim hakkımda olumsuz konuşurlar falan diye geçiyor.Bir de bu tur sözlerin kullanılmadığı bir ortamda ben bu sözleri kullanırken bir garipseme olur mu ? Hem karşıdaki kişi adına hemde benim adıma benim adıma derken kasıt şu hani kimse kullanmıyor ben kullanıyorum ya o manada bir garipseme yani kısacası bu konuda İmani bir tehlike var mı ?

Okudunuz mu?  Üvey kayınpederim ile hacca gidebilirmiyim?

Cevap: Sürekli inşAllah demek

HamzaAdam
İfrat etmeden "inşaAllah" demek lazımdır, gereklidir
ama niye korkuyorsunki bunu din ile ilgisi olmayanlar bile kullanır. Hiç çekinmene gerek yok 🙂


inşAllah denirse, inşAllah

Bu kategoride yer alan Sabah kalkınca niyet olur mu ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sürekli inşAllah demek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.