Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:27
missa1
Abone

Şans veya baht var mıdır?

Şans veya baht var mıdır?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum.
hani bir is yaparken iyi bir şey olduğunda bahtim getirdi, sansim yaver gitti derler ya. Boyle sozler dogrumu? Kadere inaniyorum. Ama baht varmidir?
2)baht veya sans varsa tam olarak nedir? Mesela birisi bir isi yaparken beceremezse suc kendinin degilmi? O kisi bahtim getirmedi derse yanlis yaparmi?
3) boyle seyleri bilmemem boyle sormam kufur olurmu?

Okudunuz mu?  Kuranda adı geçen peygamberlerin isimleri ve anlamları

Cevap: Şans veya baht var mıdır?

arifselim
Halk arasında bu tür sözler çok kullanılır. Bu sözler sarfedilirken eğer kesinlikle kader kastediliyorsa yani bu şeyi kaderim getirdi veya kaderim öyleymiş kastıyla söylense caiz olur ama yinede takdir kelimesinin yerine şans veya talih kelimesini kullanmak uygun değildir. Eğer ki şans veya talih kelimeleri kullanıldığında rastgele oldu manasında konuşuluyorsa bu zaten hem caiz değildir hemde mümkün değildir yani kendi kendine hiç bir sebebe bağlı olmaksızın gerçekleşen hiçbir şey yoktur.

Okudunuz mu?  Kayınpederin evinde seferilik

Cevap: Şans veya baht var mıdır?

Kayıtsız Üye
Allah hiç bir sebepe bagli olmadan birseyin gerceklesmesine izin veremezmi?


Cevap: Şans veya baht var mıdır?

Şema
Allah Teâlâ dilediğini yapar
Fakat her şeyi bir sebebe bağlamış bu onun sünnetidir

Bu kategoride yer alan Arapça kıssalar ve türkçe açıklamaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şans veya baht var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.