Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Mahremsiz yolculuk

Mahremsiz yolculuk

Hilal İslam
Selamün aleyküm hocam ben yirmi yaşında üniversite öğrencisiyim ilahiyat okuyorum ve ilk olarak kayseri de okuyordum fakat mahremsiz yolculuk ile ilgili hadis i şerifleri okuyunca geçiş yaptım şu an evime doksan kilometrede okuyorum fakat tekrar gitme gibi bir durum olursa gidilebilir mi ilim için mahremsiz yolculuk yapılır mı

Okudunuz mu?  Adetliyken çok rahatsız olduğumuzda kaş almak günah mıdır ?

Cevap: Mahremsiz yolculuk

NuN
Bir kadın mahrem olmadan asla yola çıkmaz bu caiz değildir.
Yolculuğun amacı önemli değildir ilim veya ziyaret


Tedavi Için Mahremsiz Yurtdışına Gitmek

Kayıtsız Üye
Tedavi için yurtdışına yalnız mahremsiz gitmek caizmi ? (Uçakla iki saat) ve tanıdık hiçkimseye haber verilmeden? Yani anlatılmıyorsa onlara.. Birde fiziksel veya ruhsal tedavi fark edermi hükümde?

Okudunuz mu?  Adet soruları: Koyu sarı akıntı adetten sayılır mı? Pembe akıntı adet sayılır mı?

Yorum: Tedavi Için Mahremsiz Yurtdışına Gitmek

Omer Faruk
< Tedavi için yurtdışına yalnız mahremsiz gitmek caizmi ? (Uçakla iki saat) ve tanıdık hiçkimseye haber verilmeden? Yani anlatılmıyorsa onlara.. Birde fiziksel veya ruhsal tedavi fark edermi hükümde? >
Güzel kardeşlerim,

Allah’ın Rasulü’nün hadislerini göz önüne aldığımızda yapılan yasaklama KADININ GÜVENLİĞİ içindir. Bizatihi kadının kendisine konulmuş bir yasak değildir.

Okudunuz mu?  Adetliyken Saç Boyanır mı?

Bir hadis anlaşılırken o hadisin illetine (sebebine) bakılır. O illet kalkarsa o yasak da ortadan kalkar. Nitekim Rasulullah bir başka hadisinde kadınların bir gün çok güvenli ve tek başlarına seyahat edebileceklerine dair hadisleri de vardır.

Dolayısıyla bu yasağı bir SEYAHAT YASAĞI olarak algılamak peygamberin sözlerini ve hadisin illetini anlamamaktan dolayıdır.

Okudunuz mu?  Düzensiz gelen ara kanamalar ile adet kanını nasıl ayırt edebiliriz ?

Bugün kadınlar mahremleri olmaksızın GÜVENLİK şartıyla heryere gidebilirler. Mesela, bugün Suriye’ye gidemezler. Neden? Çünkü Suriye güvenli bir bölge değildir.

Eğer seyahat meselesinde GÜVENLİK sebebini görmezseniz kadına ve dolayısıyla kadının mahremine zulmetmiş olursunuz.

Selametle…


muvaffak
Kadının emniyeti ve evli ise evliliğin salahiyeti/bekar ise aile huzurunun devamı için belli bir mesafeden sonrası için kadının tek başına gitmesi uygun görülmemiştir. Kişinin beraberinde gideceği biri varsa onunla gitmesi hayırlısı olandır.

Bu kategoride yer alan Eşimle Boşanmak üzereyim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mahremsiz yolculuk Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.